CARSNEWS
NEW MODELS

Διαρροή για τη νέα Mercedes-AMG GT R Black Series

Εδώ δεν μιλάμε για μία ακόμα σπορ έκδοση κάποιου δυναμικού μοντέλου της Mercedes-Benz αλλά για το απόλυτο όχημα των Γερμανών, που διαθέτει μεν πινακίδες για να κυκλοφορεί στους δρόμους, το φυσικό του όμως περιβάλλον είναι κατά κανόνα η πίστα. Οι άνθρωποι της Mercedes-AMG εξελίσσουν τη νέα GT R Black Series εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ πολλά χιλιόμετρα έχουν γραφτεί στην πράσινη κόλαση του Nurburgring.

Για την έκδοση του 2021, παρατηρούμε μία μεγαλύτερη οβάλ γρίλια μπροστά (ή την έλλειψη προφυλακτήρα, λόγω αυτής…) που θυμίζει κάτι από τις παλιές Panamericana. Εξίσου έντονα είναι μία σειρά από μικρά, carbon πτερύγια, σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, τα οποία –κρίνοντας από την κλίση τους- παίζουν ρόλο στην αύξηση της αρνητικής άντωσης και κατά συνέπεια στην ευστάθεια και στον έλεγχο του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Νέα δείχνει και η πίσω αεροτομή, σε χορταστικό μέγεθος.

Σύμφωνα με φήμες, η νέα GT R Black Series θα εφοδιάζεται με το γνωστό twin-turbo V8 σύνολο των 4,0 λίτρων, το οποίο όμως -χάρη στις φροντίδες των ανθρώπων της AMG- θα αποδίδει 710 ίππους ισχύος και 850 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά, σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις όποιες άλλες βελτιώσεις σε αναρτήσεις, φρένα κ.λπ. λογικά θα ρίχνουν αρκετά το ρεκόρ γύρου του αυτοκινήτου στο ring. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τα σκήπτρα έχει η Lamborghini Aventador SVJ, με 6:44.97 λεπτά. Δεν μπορούμε να πούμε αν το νούμερο αυτό κινδυνεύει, είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι και η νέα AMG θα γυρνάει την πίστα σε κάτω από 7 λεπτά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το πληθωρικό Nissan X-Trail 1.3 DIG-T 160 PS DCT

cars

Mercedes AMG GT R: Το νέο Safety Car της Formula 1

cars

Η Maserati τιμά τον Sir Stirling Moss με ένα πρωτότυπο του MC20

cars

Το νέο Ford GT Liquid Carbon ανεβάζει ισχύ και ήχο (video)

cars

Η Nissan θα λανσάρει ένα νέο μικρό SUV

cars

Κορωνοϊός: Πώς θα κινηθείτε με ασφάλεια στην Ολυμπία Οδό

cars

Porsche 911 Targa: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες

cars

Η Sony παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Video)

cars

Δοκιμάζουμε το SEAT Tarraco 2.0 TDI

cars