CARSNEWS
NEW MODELS

Διχάζει το ηλεκτρικό κλασικό Fiat 124 των… 140.000 δολαρίων!

Σημεία των καιρών κάποια αυτοκίνητα όπως αυτό που βλέπουμε στις εικόνες, το οποίο είναι ένα παλαιό μοντέλο με μετατροπή σε ηλεκτρικό και κόστος που ξεπερνά κάθε λογική. Μιλάμε για ένα Fiat 124, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα αλλά και πιο προσιτά κλασικά roadster που πωλούνται σήμερα στην αγορά.

Όμως η εταιρία Roadster Salon στο Ιλινόι των ΗΠΑ, αποφάσισε να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα παραπέρα. Το μετονόμασε σε Spider America EV, και το εφοδίασε με δύο ειδικά ηλεκτρικά μοτέρ κατασκευασμένα από την εταιρία Εlectric GT στην Καλιφόρνια, με απόδοση που φθάνει στους 200 ίππους και ροπή στα 271 Νm. Mάλιστα, παρά το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικό, έχει ένα κανονικό κιβώτιο και συμπλέκτη, κάτι που το καθιστά το μοναδικό custom ΕV με αυτή την διάταξη.

Χάρη στην ισχύ των ηλεκτρικών μοτέρ καταφέρνει να κάνει το 0-97 km/h κοντά στα 6 δευτερόλεπτα, περίπου το μισό από το ορίτζιναλ 124 με τον κλασικό κινητήρα. Η τελική του φθάνει στα 209 km/h, και αυτή αρκετά υψηλότερη από το παλαιό αυτοκίνητο.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η αυτονομία του που υπό νορμάλ συνθήκες είναι στα 140 χιλιόμετρα, αν και μάλλον δύσκολα θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα αν οδηγηθεί πιο γρήγορα, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετηθούν μεγαλύτερες μπαταρίες.

Το “αγκάθι” σε όλη αυτή την ιστορία είναι η τιμή του, που αγγίζει τα 140.000 δολάρια, χρήματα εξωφρενικά για ένα παλιό Fiat, έστω και αν έχει υποστεί μεγάλο restoration και μοιάζει ολοκαίνουργιο. Υπάρχει και πιο… φθηνή έκδοση, με μικρότερη μπαταρία και μόνο ένα μοτέρ, το οποίο και αυτό αγγίζει τα 90.000 δολάρια, στα οποία θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος της αγοράς ενός κλασικού 124.

Η εταιρία υπολογίζει να φτιάξει περί τα 20 αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, με αυστηρή προϋπόθεση να υπάρξει μεγάλη προκαταβολή ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πέρα από την τιμή, προκύπτει και ένα θέμα αυτοκινητικής “ηθικής” και κατά πόσον αυτού του είδους τα αυτοκίνητα μπορούν  να μετατρέπονται σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν. Τ

ο θέμα έχει διχάσει τους ειδικούς γύρω από τα classics αλλά και το κοινό, όμως η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες και αντίστοιχα παραδείγματα στην Αγγλία με την Jaguar ή την Aston Martin  έδειξαν ότι υπάρχει αρκετό εμπορικό ενδιαφέρον. Σημεία των καιρών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το τρομακτικό ατύχημα που σόκαρε τον V. Rossi (video)

cars

Είναι τα ηλεκτρικά το next big think της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου;

cars

Στην Hyundai το εργοστάσιο της GM στη Ρωσία

cars

Αυτό είναι το νέο διπλοκάμπινο τσέπης της Fiat

cars

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η VW

cars

Το ψηφιακό λανσάρισμα του Audi A3

cars

Νέα τερτίπια του Elon Musk ρίχνουν την μετοχή της Tesla

cars

Θα γυρίσουν το Σίλβερστοουν… ανάποδα!

cars

Αποκαλύφθηκε η coupe έκδοση του VW Tiguan

cars