CARSNEWS
NEW MODELS

Δοκιμάζουμε στην πίστα την Mercedes-AMG C63 S Coupe (Video)

Ένα σετ καλών ελαστικών κάνει τα πάντα να δείχνουν πιο εύκολα. Ένα σετ εξαιρετικών ελαστικών, όπως τα προαιρετικά διαθέσιμα Michelin Pilot Sport Cup 2S τα οποία φορούσε η Mercedes-AMG C63 S Coupe, είναι  αυτό που ακριβώς θα ήθελες να έχεις στο Lightning Lap.

Πριν από τέσσερα χρόνια, είχαμε οδηγήσει στο Virginia International Raceway την τετράθυρη C63 S. Εκείνο το sedan φορούσε τα υποδεέστερα Pilot Super Sports και ζύγιζε σχεδόν 50 κιλά λιγότερα – ναι, η coupe έκδοση του αυτοκινήτου είναι βαρύτερη από την τετράθυρη.

Στη Στροφή 1 της πίστας η πλευρική επιτάχυνση που αναπτύσσεται φτάνει το 1,01 g, κοινώς 0,03 g πάνω από την τετράθυρη έκδοση. Στην πίσω ευθεία η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 223,4 km/h, ενώ το σημείο στο οποίο πέφτεις στα φρένα έχει μετακινηθεί κατά 45 μέτρα μέσα στη ζώνη επιβράδυνσης.

Τα σωστά ελαστικά για τη σωστή δουλεία εξασφάλισαν εκτός των άλλων ότι τα 700 Nm ροπής του V8 κινητήρα μετατρέπονται σε δύναμη επιτάχυνσης και όχι σε έναν ακριβοπληρωμένο καπνό. Δεν χρειάζεται να παίζεις κρυφτούλι με το γκάζι στην έξοδο κάθε στροφής, αλλά να κάνεις υπομονή έως ότου οι τροχοί σου ισιώσουν.

Τα Cup 2S σού επιτρέπουν να επιστρέψεις στο γκάζι νωρίτερα και να βυθίζεις το πεντάλ ακόμα πιο βαθιά σε σχέση με τα παλαιότερα Pilot Super Sports, ενώ είναι και περισσότερα προβλέψιμα στον τρόπο με τον οποίο σπάει η πρόσφυση όταν και εφόσον συμβεί αυτό.

Στην έκδοση του 2019, η AMG χάρισε στην C63 S μια έκδοση του Traction Control της AMG GT R, το οποίο διαθέτει εννέα διαφορετικές ρυθμίσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να ορίσει τη συμμετοχή των ηλεκτρονικών και το ποσοστό της ροπής που θα καταλήξει στους πίσω τροχούς, τη στιγμή που επιταχύνεις μετά την κορυφή της στροφής.

Έχουμε ήδη αναδείξει την αξία του συγκεκριμένου συστήματος, όταν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την κορυφαία C-Class, ωστόσο κατά τη διάρκεια του φετινού Lightning Lap εντοπίσαμε ότι παραμένει αρκούντως παρεμβατικό, ακόμα και στην πλέον… χαλαρή ρύθμισή του.

Ίσως να μην ήταν προσαρμοσμένο στον συγκεκριμένο τύπο ελαστικών και την επιπλέον πρόσφυση των προαιρετικά διαθέσιμων Michelin. Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιλέξαμε να το απενεργοποιήσουμε κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων γύρων.

Τα ελαστικά, παρόλα αυτά, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το γεγονός ότι η Coupe έκδοση του αυτοκινήτου υπολείπεται σε σχέση με το sedan στις επιταχύνσεις σε ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 160 km/h. Ακόμα και έτσι, πάντως, η C63 S Coupe κατάφερε να επικρατήσει της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νικητής ο Max Verstappen στο Silverstone

cars

Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Toyota Corolla

cars

H Brembo αγοράζει μερίδιο στην Pirelli

cars

Με συμβατικό κινητήρα το Nissan 400Z – τουλάχιστον αρχικά

cars

Απίστευτο αλλά η Lamborghini έχει κατασκευάσει 10.000 Aventador

cars

Προσπάθειες για συνένωση Nissan – Honda!

cars

Αγάπη μου διέλυσα τη Ferrari – Τέσσερις ιστορίες αυτοκινητικής φρίκης

cars

H Morgan «πλανάρει» προς την ηλεκτροκίνηση

cars

Michael Schumacher: Νέα επέμβαση με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων

cars