CARSNEWS
NEW MODELS

Δοκιμάζουμε την Chevrolet Camaro ZL1 (Video)

«Δεν δοκιμάσατε την Camaro ZL1 1LE πριν δύο χρόνια;». Ναι, αλλά ήταν στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτή εδώ «φοράει» το αυτόματο και αυτήν τη χρονιά ήρθε και ο Bill Wise για να διαπιστώσει αν μπορεί βελτιώσει το 2:45.7 της ZL1 1LE με το νέο αυτόματο κιβώτιο των δέκα σχέσεων.

Αν δεν γνωρίζεις τον Wise, τότε αρκεί να σου πούμε ότι είναι ο τύπος που συμμετείχε στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και σημείωσε το 7:16.04 στην πίστα του Nurburgring. Με δική του υπόδειξη –προσπάθησε να μας πει όσο πιο διπλωματικά μπορούσε να σταματήσουμε να είμαστε κότες και να κινηθούμε ταχύτερα στα ανηφορικά εσάκια-, καταφέραμε να κινηθούμε με την 1LE και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 0,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε σχέση με τον καλύτερο χρόνο της έκδοσης με το χειροκίνητο κιβώτιο πέφτοντας στο 2:45.0.

Ο V8 με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή αποδίδει 650 PS και 650 Nm ροπής, γεγονός που σημαίνει ότι η Camarο δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα 10 σχέσεις μετάδοσης, ωστόσο, οι αλλαγές πραγματοποιούνται τόσο γρήγορα και οι επιλογές είναι τόσο εύστοχες, που δεν χρειάζεται να καταφύγεις στα paddles παρά μόνο να συγκεντρωθείς στο σημείο που θα φρενάρεις.

Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να αλλάζεις ταχύτητες, σου δίνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να αξιολογήσεις πλήρως την αποτελεσματικότητα των φρένων. Τα τελευταία αποτελούνται από δισκόφρενα κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο, εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής φρένων κεραμικής σύνθεσης.

O Wise μάς είπε ότι ρύθμισε το σύστημα πέδησης με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρει την πλήρη ισχύ του, ακόμα και ύστερα από σκληρή χρήση. Σε τριψήφιες ταχύτητες κίνησης, τα περισσότερα αυτοκίνητα εφαρμόζουν άμεσα την πλήρη ισχύ ακινητοποίησης. Δεν συμβαίνει το ίδιο με την 1LE, η οποία χαρακτηρίζεται από την προοδευτικότητα του μεσαίου πεντάλ.

Με τα ελαστικά της Goodyear, που εξελίχθηκαν για αυτό ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι μάλλον απίθανο να μην καταφέρεις να φρενάρεις αρκετά αργά. Κανένα παράπονο, αυτήν τη φορά, για τη διαδρομή του πεντάλ.

Όπως και στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο, εντοπίσαμε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης παρεμβαίνει, και μάλιστα καθοριστικά στη φάση της εξόδου από τη στροφή. Η δική μας άποψη; Απενεργοποίησέ τα όλα. Σε αυτή την περίπτωση, γίνεσαι ο απόλυτος κυρίαρχος της θηριώδους ισχύος μαθαίνοντας, ταυτόχρονα, να αντιμετωπίζεις με σεβασμό το πεντάλ του γκαζιού.

Χρόνος:  2:45.0

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $74.190/$76.380

650 PS – 1.760 Kg – 2,7 Kg/PS

Ελαστικά: Goodyear Eagle F1 Supercar 3R – F: 305/35-19 98Y R: 325/30-21 101Y

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Suzuki Jimny μεταμορφώθηκε σε Land Rover Defender!

cars

Το νέο Toyota Yaris στην Ελλάδα: Από 13.600 ευρώ

cars

Θα χτίζατε το σπίτι σας στο σχήμα του logo της Audi;

cars

Θα πληρώνατε 50 ευρώ για μία φόρτιση;

cars

Nissan 400Z: Μήπως τελικά έρθει το 2022;

cars

Κατασκευάζοντας μία χειροποίητη, ξύλινη, Mustang Shelby GT500 (βίντεο)

cars

To Ford Bronco παρουσιάστηκε επίσημα. Θα έρθει στην Ευρώπη;

cars

Απεβίωσε ο Yoshihiko Matsuo, σχεδιαστής του Datsun 240Z

cars

Infotainment: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος των σύγχρονων αυτοκινήτων!

cars