CARSNEWS
NEW MODELS

Δοκιμάζουμε την McLaren 600LT Spider (Video)

Ας ξεκινήσουμε με μερικά αριθμητικά δεδομένα. Η McLaren 600LT Spider έφτασε τα 266 km/h στην μπροστινή ευθεία της πίστας όντας κατά τι ταχύτερη από την Porsche 911 GT2 RS Weissach των 700 PS, που την περσινή χρονιά σημείωσε ένα νέο ρεκόρ. Τόσο «μικρή» και ελαφριά είναι η 600LT, που κατάφερε να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα, παρά τους 592 PS. Και αυτό, φυσικά, δεν είναι τυχαίο.

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα που συναντάς στην 600LT δεν θα τα χαρακτήριζες ακραία. Η σταθερή πίσω αεροτομή κοσμεί την ουρά του αμαξώματος, το ρύγχος φιλοξενεί ένα μάλλον διακριτικό splitter και οι δύο πλευρές του αυτοκινήτου τα τυπικά skirts. Τα Pirelli PZero Trofeo R είναι αρκετά στενά, στους πίσω τροχούς, παρ’ όλα αυτά το μέγεθός τους διαφοροποιείται (285 αντί για 225). Στα χαρτιά, πρόκειται για ένα sportscar, στην πράξη, ωστόσο, αποδεικνύεται supercar.

Η McLaren δεν είναι Chevy ούτε Porsche – δεν επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν αλλάζοντας τη γόμα των ελαστικών ή προσθέτοντας κάθετη αεροδυναμική δύναμη. Έτσι, λοιπόν, η οδήγηση των αυτοκινήτων της ποτέ δεν ήταν μια δοκιμασία που απαιτούσε ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια και καταπόνηση.

Η 600LT ακολουθεί το παράδειγμα των περισσότερων αυτοκινήτου του 13ου Lighting Lap. Σου προσφέρει ένα τιμόνι, δύο πελώρια paddles, ένα πετάλι για να επιβραδύνεις, ένα για να επιταχύνεις. Η 600LT έχει κάνει τα μαγικά της σε ό,τι αφορά στα χειριστήρια, χωρίς να μπορούν να συγκριθούν με οποιαδήποτε άλλη τετράτροχη πρόταση της φετινής χρονιάς.

Το τιμόνι μιλάει τη γλώσσα των μεγάλων σοφών της αυτοκίνησης. «Εδώ είναι η κορυφή της στροφής, φίλε μου. Τώρα μπορείς να επιστρέψεις στο γκάζι χωρίς φόβο και πάθος». Και μόλις τελειώσεις με όλα αυτά, υπάρχει το σκληρό, αλλά αψεγάδιαστο πεντάλ του φρένου, που μπορεί να σου σώσει τη ζωή.

Παρ’ όλα αυτά, η 600LT επιδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητές της με τη σοκαριστική ταχύτητά της στις ευθείες, όπως τα 236 km/h στην είσοδο των ανηφορικών S και τα 172 km/h στην είσοδο του Spiral που αποτελεί ένα νέο ρεκόρ – είναι πραγματικά απολαυστική σε όλα τα σημεία της πίστας.

Είναι το έκτο ταχύτερο αυτοκίνητο που έχουμε δοκιμάσει στο  Virginia International Raceway, αλλά κανένα στο παρελθόν δεν έχει συνδυάσει με αυτόν τον τρόπο την ταχύτητα, την ευελιξία, την αυτοπεποίθηση και τη ζωντάνια.

Χρόνος: 2:42.6

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $261.290/$332.120

592 PS – 1.459 Kg – 2,45 Kg/PS

Ελαστικά: Pirelli PZero Trofeo R – F: 225/35-19 88Y R: 285/35-20 104Y

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έκρηξη πωλήσεων στην γερμανική αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Skoda Octavia RS: Νέες εκδόσεις TSI και TDI

cars

Δοκιμάζουμε την BMW M2 Competition (Video)

cars

Το απίστευτο ποσό για ένα τραπεζάκι μπιλιάρδου με την υπογραφή της Rolls Royce

cars

Μία Alfa Romeo Giulia από ανθρακόνημα: Έρωτας με την πρώτη ματιά!

cars

Fast & Furious: Tα αυτοκίνητα που «κόπηκαν» στο casting (videos)

cars

AudiStream: Η Audi σας ξεναγεί στα εργοστάσιά της… εξ αποστάσεως

cars

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato: Μια άγνωστη ιταλίδα Θεά

cars

Τρομακτικό πέρασμα μονοθεσίου της Formula 1 από την Eau Rouge (video)

cars