CARSNEWS
NEW MODELS

Δοκιμάζουμε την Mercedes-AMG GT63 S των 630 ίππων (Video)

Αυτήν τη χρονιά στο Lightning Lap σημειώσαμε νέα ρεκόρ, τα SUVs έπεσαν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 3 λεπτών και ένα τετράθυρο βρήκε το  δρόμο για το 2:40. Για την ακρίβεια, το 2:49.3 της Mercedes-AMG GT63 S είναι σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα κάτω από το αμέσως ταχύτερο sedan, που δεν είναι άλλο από την BMW M5 Competition.

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της GT63 S οφείλεται στην ωμή δύναμη. Στους 630 PS του αντιδραστήρα που κρύβεται κάτω από το καπό κάνοντας τα πράγματα να περνούν με ταχύτητα από μπροστά σου. Παρόλα αυτά, αυτή η δύναμη δεν θα είχε καμία απολύτως αξία, αν δεν σου δινόταν η ευκαιρία να την αξιοποιήσεις.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, η GT 4-Door διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, το οποίο αντλεί όλη τη ισχύ του V8 και τη μετατρέπει σε εξωπραγματική ταχύτητα. Σκαρφάλωσε πάνω στο γκάζι, μην το λυπηθείς. 

Και σε καμία περίπτωση μη  φοβηθείς να εξαντλήσεις τη διαδρομή του πριν την κορυφή μιας στροφής, – ειδικότερα εκείνης του Hog Pen που οδηγεί στη μπροστινή ευθεία. Σε αυτό το σημείο της πίστας, η GT63 S φτάνει στη μέγιστη ταχύτητα των 250,4 km/h, όντας ταχύτερη από την Camaro ZL1 1LE και την 911 GT 3 RS.

Η συμπεριφορά και η πρόσφυση αυτής της μηχανής των δύο τόνων εμπνέουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Με τη συμβολή και των Pilot Sport Cup 2 της Michelin, η μέση ταχύτητα αυτής της AMG ξεπερνά τα 193 km/h στα ανηφορικά εσάκια δίνοντας την αίσθηση ενός μικρότερου αυτοκινήτου, καθώς επιτυγχάνει να ακολουθήσει τον ρυθμό της ελαφρύτερης 911 Carrera στο στενό και τεχνικό εσωτερικό κομμάτι της πίστας.

Στις αργές στροφές η υποστροφή κάνει την εμφάνισή της, χωρίς, παρ’ όλα αυτά, να θέτει το αυτοκίνητο εκτός πορείας. Η GT63 S στρίβει και παραμένει στην ιδανική γραμμή για όσο χρειαστεί αναπτύσσοντας ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που ίσως είχες φανταστεί φέρνοντας στο μυαλό σου ένα αυτοκίνητο με άπλετο χώρο στην πίσω σειρά καθισμάτων.

Παρά το γεγονός ότι η GT63 S εξοπλίζεται με κεραμικής σύνθεσης δισκόφρενα, το βάρος  είναι τέτοιο που την κάνει… τρωτή στο φαινόμενο της εξασθένισης των φρένων. Τα τακάκια αρχίζουν να διαμαρτύρονται μετά τους πρώτους συνεχόμενους γύρους και το πεντάλ του φρένου μαλακώνει. Μισός γύρος, πάντως, σε χαλαρό ρυθμό είναι αρκετός, ώστε τα φρένα να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Για να αποκτήσεις αυτό το θηρίο, χρειάζεσαι περίπου 200.000 δολάρια και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, σου εξασφαλίζει μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα οδηγικής ευχαρίστησης, σε συνδυασμό με μερικά ρεκόρ.

Χρόνος: 2:49.3

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $176.245/$196.650

630 PS – 2.099 Kg – 3,3 Kg/PS

Ελαστικά: Michelin Pilot Sport Cup 2 – F: 275/35-21 103Y R: 315/30-21

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πως θα είναι η νέα Toyota Corolla Cross;

cars

H Bollinger παρουσιάζει το πατενταρισμένο E-Chassis

cars

Στο σφυρί ρέπλικες αυτοκίνητων που πρωταγωνίστησαν σε ταινίες-θρύλους

cars

Volkswagen: Σε μία αμιγώς ηλεκτρική αγορά το Golf δεν έχει θέση!

cars

Subaru: ηλεκτρικά το 40% των πωλήσεών της ως το 2030

cars

Η Daimler αντέχει στην κρίση

cars

Στους 300 ίππους το νέο Renault Megane R.S.

cars

Απίστευτο! Μία στις δύο παραγγελίες για VW Up! στη Γερμανία είναι για το ηλεκτρικό!

cars

Black Friday στη Subaru – Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος και 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία

cars