CARSNEWS
NEW MODELS

Δοκιμάζουμε το νέο διασκεδαστικό Opel Corsa 1.2 100PS

Μην περιμένετε να σας το πούμε τώρα. Πρέπει να διαβάσετε τα «τι» και «πώς» του νέου πονήματος της Opel το οποίο σηματοδοτεί και τη νέα εποχή της εταιρείας υπό τους κόλπους του PSA Group. Διότι το νέο Corsa είναι καμωμένο με γερμανικό πενάκι και γαλλική συνταγή. Με άλλα λόγια, η σχεδίασή του είναι αμέσως διακριτή ως Opel,  αλλά κάτω από τις αυστηρές, φίνες και ολίγον αθλητικές του γραμμές κρύβεται η πλατφόρμα του Peugeot 208 μαζί με κινητήρα και κιβώτιο. 

Βέβαια, έχει γίνει δουλειά έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι σε όλα του άρτιο κατασκευαστικά και καμωμένο με όσα έχουν κάνει γνωστή την Opel. Εσωτερικό χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις, με sport δερμάτινο τιμόνι 3 ακτίνων και για την έκδοση δοκιμής Elegance η οποία περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρικό χειρόφρενο, ελληνικό μενού στο multimedia σύστημα, Infotainment Mirrorlink Σύστημα 7″ με άριστη απόδοση ηχοσυστήματος (όπως πάντα στην Opel) και με όσα ξέρεις, για παράδειγμα, από ένα Astra. Αυτό είναι το καλό για τους φίλους της εταιρείας και, ίσως, για όσους δεν θέλουν τον εξαντρίκ χαρακτήρα της Peugeot. Οι χώροι για μικροαντικείμενα και τους πίσω επιβάτες δεν είναι το «φόρτε» του αυτοκινήτου και θα πρέπει να δεχθείτε ότι αυτό είναι ένα αυτοκίνητο περισσότερο για τους εγωιστές οδηγούς.

Οδηγικά

Το νέο Corsa έχει έναν αλέγκρο χαρακτήρα λόγω –κυρίως- του κινητήρα 1,2 λίτρων turbo που φορά και το Peugeot 208 με στροφόμετρο στις 8.000 rpm (κόφτης πολύ χαμηλότερα στις 6.200 rpm) και 240 km/h τελικής (θα δείτε μέχρι 194 km/h). Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά δυνατό, με επιθετικό γουργουρητό του κινητήρα στο ρελαντί και μόνο πολύ ψηλά κοντά στο όριο στροφών μέγιστης απόδοσης θα νιώσετε την έλλειψη των τριάντα ίππων που δίνουν τα πιο δυνατά μοτέρ.

O επιλογέας είναι αναβαθμισμένος σε αίσθηση, μιας και το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι νέο, το σύστημα διεύθυνσης είναι σωστό, όχι με την αναλυτική υπερεπάρκεια των κορυφαίων του είδους και της κατηγορίας, αλλά τη δουλειά του την κάνει, όπως και οι αναρτήσεις οι οποίες κουραστικές δεν είναι έχοντας ένα όσο-τόσο rebound για να μη σας πιάσει νευρική κρίση. 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 10)

OPEL Corsa 1.2Turbo 100 PS

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 8

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ8

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 9

ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 8

ΟΔΗΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ 7

ΑΝΕΣΗ/ΧΩΡΟΙ 8

ΑΣΦΑΛΕΙΑ 9

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ 7

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 8

VALUE FOR MONEY 9

ΣΥΝΟΛΟ81

Όλα, λοιπόν, βοηθούν στο να επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο ελέγχου. Κοντολογίς, είναι σίγουρα το νέο Corsa το πιο διασκεδαστικό, οδηγικά, supermini της γερμανικής φίρμας που έχουν οδηγήσει από… δεν θυμόμαστε πότε. Σε επίπεδο φρένων είναι επίσης τυπικά άριστο, ενώ και τα Continental EcoContact6, παρά τον οικολογικό, στρωτό τους χαρακτήρα, βοηθούν στο κράτημα και στον έλεγχο.  Εξοπλιστικά η μεσαία έκδοση Elegance περιλαμβάνει εκτός των ζαντών ελαφρού κράματος 16 ιντσών και της αεροτομής και μια πλειάδα συστημάτων και ανέσεων.

Αισθητήρας αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αισθητήρας αποφυγής σύγκρουσης και περιορισμού ζημιών για χαμηλές ταχύτητες, ανίχνευση πεζών, αυτόματος περιοριστής ταχύτητας, ειδοποίηση κόπωσης οδηγού, Cruise Control, αισθητήρας βροχής, πλήρες πακέτο φωτισμού LED και αυτόματος έλεγχος προβολέων (εξαιρετικός ο νυχτερινός φωτισμός) αλλά και ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης είναι μερικά από αυτά.

Με μόνη σοβαρή ένσταση (θα ζήσουμε και με αυτό) την έλλειψη σοβαρών χώρων για πίσω επιβάτες και αποσκευές (309 λίτρα χωρίς ρεζέρβα), το νέο Corsa έρχεται για να συνεχίσει να παραμένει δημοφιλές. Επίσης, δεν είναι ακριβό για όσα προσφέρει κι αυτό το εξαιρετικό value for money είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την απόκτησή του από μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων οδηγών που εδώ και χρόνια το προτιμούν.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΜΟΝΤΕΛΟ OPEL Corsa 1.2Turbo 100 PS 2020   TIMH €14.380   ΤΕΛΗ €89,1

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ , Turbo, 3 Κύλινδρος, Σε σειρά  ΚΑΥΣΙΜΟ Αμόλυβδη Βενζίνη

ΙΣΧΥΣ kW(PS)/rpm 74 (100)/5.500  ΡΟΠΗ Nm/rpm 205/1.750

ΜΕΤΑΔΟΣΗ 6 σχέσεων

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 0-100 σε 9,9 sec, τελική 194 km/h

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ/CO2 4,2 L/100km, 99 g/km

OPEL Corsa 1.2Turbo 100 PS 2020

ΥΠΕΡ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΤΑ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΙΣΩ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Rally Monte Carlo: Στο νοσοκομείο θα διανυκτερεύσει o Tanak

cars

KIA Sorento PHEV: Με 265 άλογα από αρχές του 2021 στην Ευρώπη

cars

F1: Μπακού και… βλέπουμε!

cars

To Nissan LEAF θα “φωτίσει” την Αυστραλία

cars

Γιατί δεν θα υπάρξει ποτέ μια “γυναικεία” Ferrari

cars

To Bandini Dora Barchetta είναι ένα ακόμη ηλεκτρικό supercar

cars

To νέο Toyota TJ Cruiser βγάζει μάτια!

cars

To Hyundai Coupe επιστρέφει και είναι κεντρομήχανο

cars

Νέα Mercedes S-Class: Τελευταίο επίσημο σκίτσο πριν τα αποκαλυπτήρια

cars