CARSNEWS
NEW MODELS

Δωρεάν υπηρεσίες διασύνδεσης από τη Ford

Μέχρι πρότινος η Ford στην Ευρώπη προσέφερε αυτές τις υπηρεσίες με ένα πακέτο αξίας περίπου 100 ευρώ, για μία περίοδο δύο ετών. Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει, με τη φίρμα να προσφέρει πλέον δωρεάν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Τα νέα μοντέλα της φίρμας, όπως το Kuga, διαθέτουν ενσωματωμένο το σύστημα FordPass Connect, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε μία σειρά από πληροφορίες και λειτουργίες του οχήματος, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Μεταξύ άλλων, ο οδηγός μπορεί εύκολα να βρει το αυτοκίνητό του, σε περίπτωση που ξέχασε που το έχει παρκάρει, να δει πόσο καύσιμο και τι αυτονομία έχει, να ελέγξει την κατάσταση των λιπαντικών του κινητήρα, το αν είναι κλειδωμένο ή όχι και διάφορες άλλες πληροφορίες. Εάν τώρα το αυτοκίνητο τυχαίνει να είναι και plug-in υβριδικό, η εφαρμογή προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκολίες.

Εκτός από το επίπεδο φόρτισης του συσσωρευτή και την εμβέλεια του οχήματος με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το FordPass Connect δίνει επιπλέον πληροφορίες για το κόστος φόρτισης τη δεδομένη χρονική στιγμή (ανάλογα με τα τιμολόγια που ισχύουν). Παράλληλα, εκμεταλλευόμενο τη σύνδεση στην ηλεκτρική παροχή, μπορεί να προθερμάνει ή να ψύξει την καμπίνα, ώστε να βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία πριν από τη χρήση.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Richard Bunn, Διευθυντή του FordPass στη Ford Ευρώπης, «Από εδώ και στο εξής, κάθε πελάτης στην Ευρώπη που αγοράζει ένα Ford μπορεί να επωφεληθεί από μια σειρά συμπληρωματικών υπηρεσιών διασύνδεσης οχημάτων – αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της εκπλήρωσης της υπόσχεσής μας να σχεδιάζουμε έξυπνα οχήματα για έναν έξυπνο κόσμο».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών ΑμεΑ

cars

Πώς προπονείται ο Ken Block; (Video)

cars

Επέκταση εγγύησης των μοντέλων Volkswagen, λόγω Κορωνοϊου!

cars

Πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα pickup από την Audi;

cars

H DS Automobiles είναι η premium εταιρία με το χαμηλότερο CO2

cars

H Ferrari Purosangue θα ακολουθεί το στυλ της Roma

cars

Sonet, το νέο μικρό SUV της Kia!

cars

Δοκιμάζουμε την σπορτίφ BMW X2 sDrive18d Steptronic 150PS

cars

Η Skoda στοχεύει στην επανεκκίνηση της παραγωγής της

cars