CARSNEWS
AUTONEWS

Δύο ρετρό πρωτότυπα έφερε η Suzuki στο Τόκιο.

Δεν γνωρίζω αν το παρατήρησες, αλλά το ρετρό έχει πέραση τα τελευταία χρόνια στους κύκλους των σχεδιαστών, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στην αποδοχή του διάφορων σχεδίων από τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη είσοδος στην κατηγορία της “ρετρομανίας” είναι αυτή της Suzuki που έφερε δύο πρωτότυπα στην έκθεση του Τόκιο – όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα άλλωστε.

Το πρώτο, είναι το Waku SPO. Ένα δίθυρο, plug-in υβριδικό coupe που παρουσιάστηκε ως φόρος στο Suzuki Fronte του 1967. Από εκεί αντλεί άλλωστε και τις περισσότερες επιρροές σχεδιαστικά, με το αναλογικά μακρύ ρύγχος, το κοντό πίσω μέρος και την χαριτωμένη μάσκα. Πάνω σε αυτή τη βάση, η Suzuki τοποθέτησε κάμερες αντί των συμβατικών καθρεπτών (αλλά στην ίδια θέση, στα φτερά πάνω από τους εμπρός τροχούς) και το λεγόμενο “Waku-Waku” κουμπί που μεταμορφώνει το concept από station-wagon σε coupe ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του οδηγού.

Το έτερο πρωτότυπο της ιαπωνικής εταιρίας ονομάζεται Hanare και όπως βλέπεις, είναι ένα μικρό, αυτόνομο λεωφορειάκι που μας θυμίζει επίσης παλαιότερα μοντέλα της Suzuki. Το Hanare προσφέρει την δυνατότητα παραμετροποίησης του εσωτερικού ανάλογα με τις ανάγκες των διάφορων χρηστών ενώ επιτρέπει στους επιβάτες του να ξεκουράζονται ή να δουλέψουν κατά τη διάρκεια μεγάλων σε διάρκεια ταξιδιών, καθώς η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Related Articles

SYM Joymax 300. Τα έχει όλα

cars

Volkswagen. Με e-Golf θα κυκλοφορεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

cars

Αυτά είναι τα 20 οχήματα που δώρισε η “Παπαστράτος” στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

cars

Συνεργασία Renault και Geely για Μ.Ε.Κ. και υβριδική τεχνολογία

cars

Η Maserati αφιερώνει μία MC20 στον μεγάλο Sir Stirling Moss.

cars

Η Κύπρος στέλνει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

cars

Hyundai i10 N Line. Με σπορ διάθεση και έως 100 ίππους.

cars

Audi R8 V10 RWD. Δυνατό και πισωκίνητο

cars

Aston Martin DBX by Q. Ανθρακονήματα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί!

cars