CARSNEWS
MARKET

Δύο Kia Cee’d 1.4 του 2011 είναι απούλητα!

Το Cee’d αποτελεί ένα αυτοκίνητο ορόσημο για την Kia. Ήταν το πρώτο Kia που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά στην Ευρώπη, όπως και το πρώτο που βγήκε το 2006 από τη γραμμή παραγωγής εργοστασίου στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Η μονάδα αυτή με τη σειρά της ήταν η πρώτη της εταιρείας στην Ευρώπη, όπου πλέον παράγονται και άλλα μοντέλα, όπως είναι το Sportage, το XCeed, καθώς και κινητήρες.

Το πρώτο Cee’d έφτασε τις 646.300 μονάδες, έως το 2012 που αντικαταστάθηκε από το δεύτερης γενιάς Cee’d. Σήμερα μεταχειρισμένα Cee’d πρώτης γενιάς διατίθενται αρκετά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το δύο εικονιζόμενα έχουν μείνει απούλητα από το 2011, που σημαίνει ότι είναι δύο καινούργια Cee’d, ηλικίας 11 προς 12 ετών.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, αμφότερα τα Cee’d δεν φέρουν φθορές που να μαρτυρούν κάποια χρήση, ή να έχουν ξεθωριάσει στο χρώμα τους κ.λπ. Το μόνο ψεγάδι είναι ότι και στα δύο το ταμπλό έχει «φουσκώσει» στο κέντρο του, ένα πρόβλημα που συναντάται και σε άλλα Cee’d αυτής της γενιάς. Κατά τα λοιπά οι υπόλοιπες επενδύσεις είναι μια χαρά, ενώ το εσωτερικό τους προσφέρει αρκετούς χώρους για τους επιβάτες και ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ 340 λίτρων. Στον εξοπλισμό τους ανήκουν 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition και ράδιο CD.

Κινητήρας τους είναι ο 1.400άρης των 109 ίππων και 137 Nm ροπής, ο οποίος ήταν από τους πιο δυνατούς της εποχής του. Το μηχανικό αυτό σύνολο εμφανίζει καλή ελαστικότητα και προσφέρει σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δλ.). Το μικρομεσαίο 5θυρο Kia με τις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις (πολλαπλών συνδέσμων πίσω) και την σχετικά σφιχτή ρύθμιση, εμφανίζει πολύ καλή σταθερότητα χωρίς να κουράζει, όμως το τιμόνι και ο επιλογέας των ταχυτήτων έχουν μια σχετική ασάφεια.

Αν τυχόν κανείς ενδιαφέρεται για τα αμεταχείριστα αυτά Cee’d του 2011, βρίσκονται σε εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην πόλη Ντύρεν της Γερμανίας. Οι τιμές τους είναι στις 12.750 ευρώ για το μπορντό και 12.770 ευρώ το μαύρο.

Related Articles

Πιο «πειθαρχημένοι» οι Έλληνες οδηγοί από τους άλλους Ευρωπαίους στα ταξίδια

cars

Κορoνοϊός: Η Hyundai αναστέλλει τη λειτουργία εργοστασίου της

cars

Διεθνείς διακρίσεις για τα επαγγελματικά Ford

cars

Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για ηλεκτρικά από τη Hyundai

cars

Μίκαελ Σουμάχερ: Νέο πέπλο μυστηρίου για την κατάσταση της υγείας του

cars

Το πλαστικό αλλάζει «πρόσωπο»

cars

Formula E: Διατηρεί ελπίδες για τίτλο η Audi, με δυο αγώνες να απομένουν

cars

Ερντογάν: Παρουσίασε και οδήγησε το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

cars

Νεκρική σιγή με νεκροφόρα Mustang Mach-E

cars