CARSNEWS
NEW MODELS

Δύο Tesla έσπασαν το ρεκόρ της κατηγορίας τους στο Pikes Peak (Video)

Όπως όλα τα αγωνιστικά δρώμενα στον πλανήτη έτσι και η φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak κινήθηκε σε διαφορετικούς ρυθμούς, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της πανδημίας. Έτσι πέρα από τη νίκη του πρώτου Αμερικανού μετά από 15 χρόνια, εντύπωση έκανε και η επίδοση δύο Tesla Model 3.

Για την ακρίβεια είχαν δηλωθεί  3 τέτοια αυτοκίνητα στην κατηγορία Exhibition Class, όμως από τα δοκιμαστικά, τα δύο είχαν ατυχήματα, και τελικά κατάφεραν να φτιάξουν το ένα, με αποτέλεσμα να εκκινήσουν τον αγώνα τα δύο.

Αυτό που επισκευάστηκε οδηγήθηκε από τον Randy Robst και ήταν φτιαγμένο από την εταιρία Unplugged Performance. Το δεύτερο ήταν σχεδόν παραγωγής (με τα απαραίτητα για την συμμετοχή στον αγώνα) και είχε οδηγό τον δύο φορές νικητή της ανάβασης Blake Fuller. 

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, τελικά στην πρώτη θέση βρέθηκε το δεύτερο με 11:02.802 κάνοντας νέο ρεκόρ για την συγκεκριμένη κατηγορία. Πίσω του στα 11:04.131 τερμάτισε το “φτιαγμένο” Model 3 το οποίο παρουσίασε υπερθέρμανση των μπαταριών του περίπου στο μέσο της ανάβασης και αναγκάστηκε να κάνει τα δύο τρίτα της ανάβασης με χαμηλή ισχύ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα αυτοκίνητα που αξίζει να περιμένεις για το 2020!

cars

Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008

cars

Τα “ασημένια βέλη” θα κάνουν πιο γρήγορο, σύγχρονο και απολαυστικό το ταξίδι με το τρένο!

cars

H Toyota κατοχυρώνει το «GR Corolla» για το πολυαναμενόμενο hot hatch

cars

Alex, κράτα, θα περάσει κι αυτό…

cars

Τι μάθαμε από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Toyota Yaris

cars

Video: Burn out από Ρώσο ημίθεο πάνω σε πλατφόρμα μεταφοράς

cars

Tesla vs Tesla: Η μάχη που σπάει καρδιές (VIDEO)

cars

Δείτε επική καταδίωξη με όλες τις σημαντικές Porsche (Video)

cars