CARSNEWS
AUTONEWS

Δύσκολα θα επιβιώσει το Audi A1 για μία ακόμα γενιά.

Το άλμα που πραγματοποίησε το Audi A1 από την πρώτη στην δεύτερη γενιά του ήταν εντυπωσιακό και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στα μέσα του 2018 είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο και κατά τη γνώμη μου, ελκυστικό, από τον προκάτοχο του που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2010 αλλά ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για την προοπτική ενός facelift στο προσεχές μέλλον, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την επιβίωση του μικρού hatchback της γερμανικής φίρμας. Το θέμα δεν προέκυψε από το πουθενά μάλιστα, καθώς αυτός που έκανε αναφορά δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής της φίρμας, Markus Duesmann, που μίλησε στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Audi e-tron GT.

Συζητάμε τι θα κάνουμε στις μικρές κατηγορίες. Στην κατηγορία του A1, έχουμε κάποιες μάρκες εντός του VW Group που είναι ενεργές με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη παραγωγή, οπότε συζητάμε για το A1 προς το παρόν.

Η Audi δεν είναι η μοναδική εταιρία που αμφισβητεί την βιωσιμότητα (ή την κερδοφορία στον επιθυμητό βαθμό) των μικρών κατηγοριών, απλά είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο για μία εταιρία να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και να πουλάει με (επαρκές) κέρδος σε μία κατηγορία που τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά και η όποια κερδοφορία προκύπτει κατά κύριο λόγο από τους όγκους παραγωγής. Έτσι, το μέλλον του Audi A1 είναι υπό αμφισβήτηση και αν τελικά παρθεί η “καταδικαστική” απόφαση, τότε την θέση του ως entry-level μοντέλο θα πάρει το Q2 καθώς η εταιρία δεν έχει καμία πρόθεση να λανσάρει κάτι μικρότερο.

Η συζήτηση αλλάζει ελαφρώς όταν η συζήτηση πηγαίνει στα ηλεκτρικά, με την Audi να παρουσιάζεται πιο… διαλλακτική στο ενδεχόμενο να περάσει στην παραγωγή ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ο Duesmann δηλώνει μάλιστα οπαδός του A2, “ίσως όχι με αυτό το design” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά… κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, ιδίως αν θυμάται το πρόσφατο AI:ME Concept που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης.

The post Δύσκολα θα επιβιώσει το Audi A1 για μία ακόμα γενιά. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ριζικά διαφορετικό το νέο Toyota C-HR.

cars

Τι πρέπει να προσέξουμε κατά τη διάρκεια οδήγησης σε συνθήκες καύσωνα

cars

Αναβαθμισμένο Audi Q7: Σε 5θέσιες, 7θέσιες εκδόσεις, τετρακίνηση και diesel κινητήρα

cars

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

cars

Dacia Manifesto – ένα κινητό εργαστήριο νέων ιδεών

cars

Nissan Leaf e+ concept. Ένα πειραματικό hot-hatch με 4WD και 308 ίππους!

cars

Προ των πυλών η κακοκαιρία – «Στο κόκκινο» η Θεσσαλία με έντονες βροχοπτώσεις

cars

Abarth 695 biposto– H αρχή της δημιουργίας του

cars

Ford. Προστατεύει από τον Covid 19 τους επιβάτων των Transit και Tourneo

cars