CARSNEWS
NEW MODELS

Δύσκολες ώρες για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω επιδημίας

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που υιοθέτησε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση στην περιοχή της Λομβαρδίας κατά κύριο λόγο (μέσα στην οποία βρίσκεται και το Μιλάνο) αλλά και στο Veneto, το Piedmont και την Emilia Romagna, προσθέτουν έξτρα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία αλλά και η αγορά αυτοκινήτου στη γείτονα χώρα.

Μέσα σ’ αυτήν την “πορτοκαλί ζώνη” βρίσκονται εργοστάσια της Maserati και τριών προμηθευτών, με την ιταλική μάρκα να δηλώνει ότι αύριο θα ξεκινήσει κανονικά τις εργασίες της. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις στην περιορισμένη περιοχή θα έχουν κάποια ελευθερία να λειτουργήσουν σύμφωνα με ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε από την Ένωση Βιομηχανιών της Ιταλίας.

Το έγγραφο αυτό λέει σε περιπτώσεις «αποδεδειγμένων εργασιακών αναγκών» οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να πάνε στην εργασία. Η ερμηνεία που δίνει η Maserati είναι ότι ο περιορισμός δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε παρεμπόδιση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και του μπλοκαρίσματος της κυκλοφορίας των εμπορευμάτων από και προς τις περιοχές που είναι αποκλεισμένες.

Πάντως η αναστάτωση στην Ιταλία είναι ιδιαίτερα μεγάλη στον επιχειρηματικό τομέα, με τους βιομήχανους να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους κατοίκους λέγοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχιστεί ως συνήθως, ακόμα και όταν η κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει το βόρειο τμήμα της χώρας. Μάλιστα εκτός των άλλων έχει ανακοινωθεί ότι και το χρηματιστήριο στο Μιλάνο θα λειτουργήσει κανονικά.

Η Maserati δήλωσε ότι από την Δευτέρα μόνο το απαραίτητο προσωπικό στην περιοχή της Modena θα πάει στην εργασία του και οι υπόλοιποι θα δουλέψουν από το σπίτι. Η Ferrari δεν έχει πάρει ακόμα αποφάσεις για το τι θα κάνει, ενώ σε ότι αφορά την Fiat, εκτός από το εργοστάσιο της Maserati, όλα τα υπόλοιπα του γκρουπ FCA βρίσκονται εκτός των αποκλεισμένων περιοχών.

Πάντως ακόμα και πριν την δραματική τροπή που πήραν οι εξελίξεις στην Ιταλία, οι προβλέψεις ήταν εξαιρετικά δυσοίωνες για την χρονιά που ξεκίνησε, αφού χωρίς καν την επιδημία διαφαινόταν μία πτώση στις πωλήσεις, η οποία τώρα εκτιμάται ότι ίσως φτάσει και το 15%. Και όλα αυτά χωρίς να έχει συνεκτιμηθεί η νέα κατάσταση και βέβαια το πόσο γρήγορα θα ανασχεθεί η διάδοση του ιού.

ΠΗΓΗ: AUTOMOTIVE NEWS

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Δουλεύουν» ήδη τη λύση του Χόκενχαϊμ

cars

Pole position σε 55 δευτερόλεπτα στο Μπαχρέιν!

cars

Η Jaguar κατασκευάζει και πουλά παλιούς… νέους κινητήρες!

cars

Suzuki Ignis 1.2 2WD Auto – Toyota Aygo X 1.0 CVT – Συγκρίνουμε τα δύο μικρά crossover

cars

Η Alpine μπαίνει στη Formula 1

cars

To πρώτο αυτοκίνητο της Sony βγήκε στους δρόμους (Video)

cars

Αυτός είναι ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας στον κόσμο

cars

Η Volkswagen λέει πως τα sedan δεν έχουν «πεθάνει»!

cars

Κλείνει η Α. Παπανδρέου, έξω από το The Mall Athens, στο Μαρούσι

cars