CARSNEWS
F1 & RACES

Δύσκολο ξεκίνημα για τον Vettel

Μπορεί ο Sebastian Vettel να φιλοδοξεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο επιτυχιών ως οδηγός της Aston Martin Racing αλλά το ξεκίνημά του στα πράσινα, δεν ήταν δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που μετά το άδοξο τέλος της συνεργασίας του με τη Scuderia Ferrari έχει πλέον ηγετικό ρόλο στην πρώην… Racing Point, ήταν ο οδηγός που κάλυψε τα λιγότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης που έγιναν στο Μπαχρέιν (αν εξαιρεθεί ο Roy Nissany που δεν είναι μέλος του οδηγικού δίδυμου της Williams).

Ο Γερμανός κατάφερε να κάνει μόλις 117 γύρους, ούτε τους μισούς από τον Pierre Gasly που βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας. Τις δύο πρώτες ημέρες η βρετανική ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων (το οποίο προμηθεύεται από τη Mercedes) ενώ την τελευταία ημέρα, χάθηκε χρόνος με πρόβλημα στην υβριδική μηχανή (την οποία προμηθεύεται από τη γερμανική εταιρεία).

«Σε αυτό το στάδιο, κάθε γύρος που κάνεις είναι πολύ σημαντικός, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις το μονοθέσιο, πως θέλει να το οδηγείς, να αντιληφθείς τις διαφορές ανάμεσα στο χθες και το αύριο. Υπάρχουν προφανώς πολλά που μπορούμε να βελτιώσουμε και πολλά που μπορούμε να μάθουμε για το μονοθέσιο, σε ότι αφορά στο set-up κτλ», είπε o 33χρονος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην πίστα του Σακχίρ.

vettel-bahraintest21-b1000x600

Πάντως, ο Vettel αρνήθηκε να ρίξει το φταίξιμο στη Mercedes. Χαρακτηριστικά, είπε: «Τα εξαρτήματα της Mercedes συνεργάζονται με δικά μας εξαρτήματα. Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία δεν είναι πιο από αυτά αστόχησε αλλά το να διορθωθεί το πρόβλημα. Δεν αγχώνομαι όμως, είμαι πολλά χρόνια εδώ ώστε να μην επηρεάζομαι από κάτι τέτοιο. Ίσως πριν από 10 χρόνια να είχα πανικοβληθεί μετά από μία τέτοια ημέρα. Όμως αυτό δεν βοηθά. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να κάνουμε τη δουλειά μας. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, όμως θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα».

vettel-bahraintest21-c1000x600

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης:

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τις δοκιμές της F1!

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 3: Στον Verstappen ο ταχύτερος χρόνος του τεστ (videos)

Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μισέλ Γιο: Παντρεύτηκε τον σύντροφό της έπειτα από 19 χρόνια αρραβώνα

cars

To F1 Vlog για τη μάχη του Σότσι

cars

Carlos Sainz makes demand of new F1 team amid negotiations over Ferrari exit

Bury

Πριν τη Θεσσαλονίκη, η RB7 έκαψε λάστιχο στη Μαδρίτη (vid)

cars

Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!

cars

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τη Formula 1 – Πίστα η Νέα Παραλία

cars

Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ (+video)

cars

Ο Χάμιλτον αποδεικνύει πως ο ρομαντισμός υπάρχει ακόμη στην F1

cars

Formula 1: Η νέα δομή στους αγώνες με Sprint

Bury