CARSNEWS
NEW MODELS

Εάν η Rolls-Royce έφτιαχνε pickup όχημα

Η ιδέα που είχε ο Kleber Silva ήταν να δημιουργήσει εικόνες για το πώς θα έμοιαζε ένα «διπλοκάμπινο» της Rolls-Royce. Βασιζόμενος στην αισθητική της Cullinan, σχεδίασε ένα pickup όχημα που φέρει το εμπορικό σήμα της ξεχωριστής εταιρείας και έχει σαφή στόχο: να προκαλέσει.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, τα οχήματα αυτής της κατηγορίας (διπλοκάμπινα pickup) ήδη έχουν αρχίσει να αυξάνουν τις πωλήσεις τους παγκοσμίως και πρόκειται να μεγαλώσει σημαντικά το ποσοστό τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βάσει αυτών το δεδομένων πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μαζικής παραγωγής αναβαθμίζουν τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα τους ή προγραμματίζουν τη δημιουργία καινούργιων. 

Όμως, η δημιουργία αντίστοιχων μοντέλων από εταιρείες της πολυτελούς κατηγορίας μάλλον δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, δηλαδή δεν θα έχει αγοραστικό ενδιαφέρον, όπως αποδείχτηκε σχετικά πρόσφατα με την Mercedes-Benz X-Class, όπου σταμάτησε η παραγωγή της εξαιτίας της μικρής ζήτησης γι’ αυτή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εταιρείες όπως η Rolls-Royce. Θα μπορούσε η βρετανική εταιρεία να κατασκευάσει ένα τέτοιο όχημα; Ίσως κατ’ αποκλειστικότητα, εάν θα επρόκειτο για κάποιον ζάπλουτο εκ Μέσης Ανατολής ή εκ Κίνας, όπου τα χρήματα δεν θα ήταν ζήτημα, όσο και εάν ήταν το ποσό. Όμως το θέμα είναι περισσότερο πολύπλοκο και είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να δούμε ένα τέτοιο όχημα από τη βρετανική εταιρεία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η σύγχρονη εκδοχή της Porsche 904 διαθέτει τεχνολογία από την 918 Spyder

cars

Ο Novak Djokovic πρεσβευτής του ηλεκτροκίνητου Peugeot 208

cars

Φήμες που… ηλεκτρίζουν για το νέο Ford Focus RS

cars

Τι λέει η ίδια η BMW για τη νέα της σχεδιαστική άποψη;

cars

Πράσινο φως για το επόμενο Volkswagen Passat, έρχεται το 2023

cars

Suzuki Ignis 1.2 2WD Auto – Toyota Aygo X 1.0 CVT – Συγκρίνουμε τα δύο μικρά crossover

cars

H Ferrari Purosangue θα ακολουθεί το στυλ της Roma

cars

Πωλείται μια συλλεκτική McLaren F1 GTR Longtail

cars

Το Audi RS6 Avant της Mansory είναι ένα οκτακύλινδρο superwagon (Video)

cars