CARSNEWS
NEW MODELS

Εκτός προγράμματος η Νέα Ζηλανδία, πιέζει η Toyota για την Ιαπωνία

Οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο με τον COVID-19 έχουν οδηγήσει τον promoter του WRC να ακυρώσει τα ράλι Πορτογαλίας και Κένυας, ενώ αναβολή μέχρι νεοτέρας έχουν πάρει οι αγώνες της Αργεντινής και της Ιταλίας.

Η Φινλανδία είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να φιλοξενήσει αγώνα στις αρχές Αυγούστου (6-9/8), όμως εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες αναζητούνται πιθανές ημερομηνίες στις αρχές του φθινοπώρου, ώστε να μεταφερθεί χρονικά κατά τουλάχιστον έναν μήνα. Ειδικά με τον συγκεκριμένο αγώνα υπάρχει το σημαντικό θέμα του καιρού, καθώς εάν ξεκινήσει να χειμωνιάζει στη Γιβάσκιλα, τότε οι γρήγορες χωμάτινες ειδικές θα γίνουν επικίνδυνες για τα πληρώματα.

Πλέον, όμως, ακόμα ένας αγώνας πρέπει να ενταχθεί στους «ακυρωμένους». Ο λόγος για το Ράλι Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι ομάδες και η FIA βρίσκονται σε συνεννόηση με τους διοργανωτές ώστε να μην διεξαχθεί ο αγώνας που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 3-6 Σεπτεμβρίου.

Εν προκειμένω ο λόγος είναι κυρίως οικονομικός, καθώς είναι τεράστιο το κόστος μεταφοράς του εξοπλισμού των ομάδων και ήδη αναζητείται τρόπος ώστε να καλυφθεί το νέο κενό που αναμένεται να δημιουργηθεί στις αρχές του φθινοπώρου. ΚΙ εκεί, πιθανότατα, θα «κουμπώσει» το Ράλι Φινλανδίας.

Σε ό,τι αφορά στον έτερο «μακρινό» αγώνα του φετινού προγράμματος, το Ράλι Ιαπωνίας, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να διεξαχθεί, κυρίως λόγω των πιέσεων που ασκούνται από πλευράς Toyota.

Και μέσα σε όλα αυτά να μη λησμονούμε πως και η Τουρκία (24-27/9) είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή, όχι τόσο λόγω του κορωνοϊου, όσο εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε πως ένας… καλλιτέχνης κορόιδεψε τα Google Maps!

cars

Ένα Land Rover Defender για το απόλυτο Σαββατοκύριακο!

cars

Δείτε το απίστευτο σαλόνι του ελληνικού hypercar Chaos των 3.000 ίππων (Video)

cars

Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLA (Video)

cars

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Τι προβλέπεται για τα ηλεκτρικά πατίνια

cars

Lamborghini Huracan Evo RWD: Η αποθέωση της πίσω κίνησης

cars

Το Land Rover Defender σε χαμηλές πτήσεις στα χέρια του James Bond (Video)

cars

Κλέβει την παράσταση το εντυπωσιακό πλήρως ηλεκτρικό Nissan Ariya

cars

Αν πεθυμήσατε αληθινό ήχο από Formula 1 ακούστε αυτό το Mazda RX7! (Video)

cars