CARSNEWS
AUTONEWS

Ελαστικό με “ζωή” 130.000 χιλιομέτρων; Η Nokian λέει ναι.

Η Nokian είναι μία φινλανδική εταιρία που φημίζεται για τα χειμερινά ελαστικά της αλλά η τελευταία της πρόταση, αποκλειστικά για την αγορά της Β. Αμερικής προς το παρόν, ονομάζεται “One”, είναι ένα all-season ελαστικό και θα προκαλέσει συζητήσεις, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι πρώτες δοκιμές και να μάθουμε πώς αποδίδει. Γιατί το Nokian One υπόσχεται δύο πάρα πολύ σημαντικά πράγματα: πρώτον, ότι η διάρκεια ζωής του αγγίζει τα 80.000 μίλια (ή 128.720 χιλιόμετρα) και δεύτερον, ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από μία τρύπα ή λακκούβα στην άσφαλτο.

Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη σε ένα νέο μείγμα υλικών που όπως αναφέρει η εταιρία συμπεριλαμβάνει ίνες αραμιδίου και κάνει το One ανθεκτικό τόσο στην φθορά από την χρήση όσο και από τις κακοτεχνίες του τρόδου. Η Nokian δεν χρησιμοποιεί ίνες αραμιδίου (ένα συνθετικό υλικό που συναντούμε κατά κύριο λόγο σε προστατευτικά γιλέκα και παρόμοιο εξοπλισμό) για πρώτη φορά καθώς ενισχύει τα χειμερινά Hakkapeliitta LT3 και R3 με αυτόν τον τρόπο αλλά η τεχνολογία πραγματοποιεί ντεμπούτο σε ένα all-season ελαστικό. Η αυτοπεποίθηση της Nokian αναφορικά με την τελευταία δημιουργία της, είναι μάλιστα τόσο υψηλή που προτίθεται να χαρίσει εγγύηση εφ’ όρου ζωής για το One, που σημαίνει ότι αν κάποιος Αμερικανός “τραυματίσει” τα πλαϊνά του ελαστικού του σε κάποια λακκούβα ή κάτι παρόμοιο, αυτό θα αντικατασταθεί με ένα νέο χωρίς επιπλέον κόστος!

Επιπλέον, η εταιρία υπόσχεται ότι το One έχει καλύτερες επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά (το Entyre 2.0) αλλά και μικρότερες αντιστάσεις κύλισης με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατανάλωση του οχήματος. Με λίγα λόγια, το Nokian One τα κάνει σχεδόν όλα και είναι σχεδόν άτρωτο! Να σημειώσουμε ότι το νέο ελαστικό θα είναι διαθέσιμο σε 70 διαφορετικά μεγέθη από 14 έως και 20 ίντσες αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα λανσαριστεί και σε άλλες αγορές πέραν αυτής της Β. Αμερικής.

The post Ελαστικό με “ζωή” 130.000 χιλιομέτρων; Η Nokian λέει ναι. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η AC Cobra ζει!

cars

Αυτοί είναι οι φιναλίστ για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς

cars

Κηφισιά – Παναιτωλικός 0-1: Φαβορί για παραμονή με Λομόνακο

Bury

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για τις γυναίκες – Το KIA EV9 είναι ο νικητής για το 2024

cars

Ρεκόρ μακρύτερης συνεχόμενης πλαγιολίσθησης από την Porsche Taycan.

cars

Hyundai Kona Electric. Έχει επιχειρήματα

cars

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της GM πιστεύει ότι τα sedans θα επιστρέψουν.

cars

Η Mitsubishi ανασταίνει την Ralliart!

cars

Citroen. Με νέα εταιρική υπογραφή

cars