CARSNEWS
NEW MODELS

Ελλάδα ακούς; Δείτε πόσο κοστίζει το λίτρο της αμόλυβδης στις ΗΠΑ

Η συνεχής πτώση της τιμης των τιμών του πετρελαίου λόγω της μειωμένης ζήτησης έχει φέρει και ένα θετικό μέσα στην γενικότερη μαυρίλα που υπάρχει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. 

Το βαρέλι έφθασε να πωλείται και κάτω από τα 25 δολάρια, τιμή πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, ενώ έχει σταθεροποιηθεί για αρκετό καιρό κάτω από τα 30 δολάρια.

Αυτό οδηγεί και στην μείωση των τιμών στα πρατήρια. Ιδίως σε κάποιες χώρες που φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα το σύστημα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς.

Αν εξαιρέσουμε τις χώρες του Κόλπου, όπου ανέκαθεν το νερό ήταν πιο πολύτιμο αγαθό από την βενζίνη (και λογικά βέβαια), ο άλλος παράδεισος επί γης ήταν και παραμένουν οι ΗΠΑ.

Αυτές τις ημέρες η τιμή της βενζίνης στην χώρα του Τραμπ έχει πέσει ως μέση τιμή στο 1 δολάριο το γαλόνι ή και ακόμα πιο κάτω. Δηλαδή περίπου 90 και κάτι λεπτά για 3,78 λίτρα που είναι το κάθε γαλόνι. Αν κάνετε την διαίρεση θα δείτε ότι το λίτρο έρχεται για τον Αμερικάνο οδηγό περίπου στα 25 λεπτά το λίτρο.

Αυτά βλέπει ο Τραμπ και επείγεται να “ανοίξει” την οικονομία, καθώς με τέτοιες τιμές των καυσίμων τα πράγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Βέβαια θα υπάρξουν και δεκάδες χιλιάδες νεκρών ως παράπλευρες απώλειες, όμως το σχέδιο που έχει στο μυαλό του (υποθέτουμε) τον οδηγεί μόνο από την μέθοδο που θα επανεκλεγεί και όχι για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Όσο για την χώρα μας, οι τιμές στα βενζινάδικα είναι αλήθεια ότι έχουν πέσει, όχι όμως στον βαθμό που θα περίμενε κανείς. Και βέβαια είναι προφανές ότι στο παραμικρό “τσίμπημα” των διεθνών τιμών προς τα πάνω θα επιστρέψουμε πριν καν κλείσουν οι παγκόσμιες αγορές στο 1,5 ευρώ. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Lancia Ypsilon ζει και είναι υβριδική

cars

“Τελειώνει” και το Fiat 500X – Δεν θα υπάρξει νέα γενιά

cars

Πόσο κοστίζει τo plug-in υβριδικό Renault Captur;

cars

«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)

cars

H R-Reforged θα κατασκευάσει 38 σπέσιαλ Aston Martin

cars

Η BMW στην CES 2020

cars

Δείτε το Toyota Yaris WRC του 2021 σε δοκιμές στην Φινλανδία (Video)

cars

Fiat Panda: Τέσσερις δεκαετίες περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας

cars

Έσπασε το ταμείο η Ferrari F2002 του Michael Schumacher

cars