CARSNEWS
NEW MODELS

Ελλάδα ακούς; Δείτε πόσο κοστίζει το λίτρο της αμόλυβδης στις ΗΠΑ

Η συνεχής πτώση της τιμης των τιμών του πετρελαίου λόγω της μειωμένης ζήτησης έχει φέρει και ένα θετικό μέσα στην γενικότερη μαυρίλα που υπάρχει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. 

Το βαρέλι έφθασε να πωλείται και κάτω από τα 25 δολάρια, τιμή πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, ενώ έχει σταθεροποιηθεί για αρκετό καιρό κάτω από τα 30 δολάρια.

Αυτό οδηγεί και στην μείωση των τιμών στα πρατήρια. Ιδίως σε κάποιες χώρες που φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα το σύστημα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς.

Αν εξαιρέσουμε τις χώρες του Κόλπου, όπου ανέκαθεν το νερό ήταν πιο πολύτιμο αγαθό από την βενζίνη (και λογικά βέβαια), ο άλλος παράδεισος επί γης ήταν και παραμένουν οι ΗΠΑ.

Αυτές τις ημέρες η τιμή της βενζίνης στην χώρα του Τραμπ έχει πέσει ως μέση τιμή στο 1 δολάριο το γαλόνι ή και ακόμα πιο κάτω. Δηλαδή περίπου 90 και κάτι λεπτά για 3,78 λίτρα που είναι το κάθε γαλόνι. Αν κάνετε την διαίρεση θα δείτε ότι το λίτρο έρχεται για τον Αμερικάνο οδηγό περίπου στα 25 λεπτά το λίτρο.

Αυτά βλέπει ο Τραμπ και επείγεται να “ανοίξει” την οικονομία, καθώς με τέτοιες τιμές των καυσίμων τα πράγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Βέβαια θα υπάρξουν και δεκάδες χιλιάδες νεκρών ως παράπλευρες απώλειες, όμως το σχέδιο που έχει στο μυαλό του (υποθέτουμε) τον οδηγεί μόνο από την μέθοδο που θα επανεκλεγεί και όχι για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Όσο για την χώρα μας, οι τιμές στα βενζινάδικα είναι αλήθεια ότι έχουν πέσει, όχι όμως στον βαθμό που θα περίμενε κανείς. Και βέβαια είναι προφανές ότι στο παραμικρό “τσίμπημα” των διεθνών τιμών προς τα πάνω θα επιστρέψουμε πριν καν κλείσουν οι παγκόσμιες αγορές στο 1,5 ευρώ. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Mazda RX-10 είναι το υβριδικό hypercar των ονείρων μας

cars

Η δωδεκακύλινδρη Lamborghini Sian πάτησε άσφαλτο και προκαλεί

cars

Ντριφτάροντας με το ηλεκτροκίνητο Αudi e-Tron S! (Video)

cars

Αποκάλυψη για τη νέα Skoda Octavia Scout

cars

Δοκιμάζουμε το Skoda Kodiaq RS των 239 ίππων και των 500 Nm ροπής

cars

Στους 300 ίππους το νέο Renault Megane R.S.

cars

Δοκιμάζουμε το νέο Hyundai i10: Ανεβάζει τον πήχη!

cars

Honda και Kia κατακτούν σημαντικές διακρίσεις στα Red Dot design awards

cars

Υπάρχει μία εταιρεία αυτοκινήτων που κανείς δεν μπορεί να τη γράψει σωστά

cars