CARSNEWS
AUTONEWS

Ελλείψεις στους ημιαγωγούς βάζουν φρένο στην παραγωγή!

Καθώς οι κατασκευαστές αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα όπως ορίστηκαν από την πανδημία του COVID-19, ένα ακόμα απρόοπτο έρχεται τώρα για να αναστατώσει την ομαλή επιστροφή στα φυσιολογικά επίπεδα παραγωγής. Αυτή τη φορά, είναι μία έλλειψη σε ημιαγωγούς σε παγκόσμιο επίπεδο που φέρνει τους κατασκευαστές σε δύσκολη θέση με την Honda και την Toyota μεταξύ άλλων να έρχονται αντιμέτωπες με την σκληρή πραγματικότητα.

Αυτή είναι ότι η βιομηχανία των “consumer electronics” ή αν προτιμάς, των ηλεκτρονικών συσκευών γνωρίζει άνθηση λόγω της πανδημίας και οι προμηθευτές την έχουν αναγνωρίσει ως περισσότερο προσοδοφόρα σε σύγκριση με αυτήν του αυτοκινήτου. Μην υποτιμάς το γεγονός ότι ενώ κατά το πρώτο lockdown οι αυτοκινητοβιομηχανίες “μάτωσαν” με τις πωλήσεις σε ιστορικά χαμηλά, η βιομηχανία των consumer electronics (Playstation, Xbox, laptop, σταθεροί Η/Υ κ.ά.) δεν προλάβαινε να καλύψει την ζήτηση. Έτσι, οι πολύτιμοι ημιαγωγοί που βρίσκονται σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, δεν βρίσκουν τον δρόμο τους για τα αυτοκίνητα και η παραγωγή σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζει προβλήματα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και οι προμηθευτές αντιμετώπισαν προβλήματα στην παραγωγή αυτών των εξαρτημάτων από την πανδημία, αλλά αυτό δεν αφαιρεί από το γεγονός ότι όσο προσπαθούν να ανακάμψουν και να καλύψουν το χαμένο έδαφος, η βιομηχανία των consumer electronics είναι αυτή που έχει προνομιακή μεταχείριση.

Η Ford διέκοψε την παραγωγή των Escape και Lincoln Corsair στο Kentucky, η FCA καθυστέρησε την επανέναρξη της παραγωγής στο Μεξικό όπου κατασκευάζεται το Compass ενώ διέκοψε και τις εργασίες στο εργοστάσιο της στο Ontario όπου κατασκευάζονται τα Chrysler 300 και Dodge Charger/Challenger ενώ ανάλογες επεμβάσεις στην παραγωγή έκαναν η Toyota, η Subaru, η Volkswagen, η Skoda, η Seat και σε έναν μικρότερο βαθμό, η Audi. Οι προσαρμογές γίνονται μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο είτε μιλάμε για Β. Αμερική, για Κίνα ή για Ευρώπη ενώ από τα προβλήματα δεν εξαιρούνται η Mercedes-Benz και η Nissan. Μέχρι να επανέλθουν τα πράγματα σε φυσιολογικά επίπεδα λοιπόν, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν ελλείψεις και σε κάποια μεμονωμένα μοντέλα.

The post Ελλείψεις στους ημιαγωγούς βάζουν φρένο στην παραγωγή! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Honda Civic Type R. Διαθέσιμο από 51500 Ευρώ

cars

Σχεδόν έτοιμη η Porsche 911 Dakar – Και σπορ και εκτός δρόμου!

cars

Ένα Opel Mokka X με κληρονομιά… 120 ετών!

cars

Σε δύο ημέρες τα νέα Audi Q8 e-tron!

cars

Ford E-Transit. Υποβάλλεται σε πολύ σκληρές δοκιμασίες

cars

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

cars

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Απριλίου

cars

Nissan Murano. Ασφαλέστατο

cars

Κοινό μήνυμα στα γενέθλια του γιου τους Λούις ετοιμάζουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

cars