CARSNEWS
NEW MODELS

Ενοχλημένος ο Hamilton με τη Formula 1

Ο Lewis Hamilton ξεσπάθωσε. Ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία, καθώς δεν έγινα απλά ο πρώτος μαύρος πιλότος Formula 1, αλλά έχει φτάσει αισίως στην κατάκτηση έξι Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, ήταν δριμύτατα επικριτικός, βλέποντας τη σιωπή της Formula 1 απέναντι στα ζητήματα ρατσισμού.

Με αφορμή, λοιπόν, τη δολοφονία του George Floyd στη Μινεσότα στις 25 Μαϊου από αστυνομικό, υπήρξε μια παγκόσμια έντονη αντίδραση του αθλητικού κόσμου. Το hashtag #BlackLivesMatter έγινε σύνθημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκατοντάδες αθλητικοί φορείς πήραν θέση επί του θέματος, καταδικάζοντας τη δολοφονία του 46άχρονου George Floyd.

Όχι, όμως, και η Formula 1. Κάτι που ενόχλησε σφόδρα τον Hamilton, ο οποίος ξιφούλκησε εναντίον των υπευθύνων του σπορ, σε story που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

«Βλέπω εκείνους από εσάς που μένετε σιωπηλοί, μερικοί από εσάς τα μεγαλύτερα αστέρια, αλλά μένετε σιωπηλοί εν μέσω αδικίας», έγραψε ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Και συνέχισε: «Κανένα σημάδι από οποιονδήποτε στη βιομηχανία μου, η οποία φυσικά είναι ένα άθλημα με κυριαρχία των λευκών. Είμαι ένας από τους μοναδικούς έγχρωμους ανθρώπους εκεί, αλλά στέκομαι μόνος μου. Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι μέχρι αυτή τη στιγμή θα είχατε δει γιατί συμβαίνει αυτό και θα λέγατε κάτι γι’ αυτό, αλλά δεν μπορείτε να σταθείτε δίπλα μας. Απλώς να γνωρίζετε ότι ξέρω ποιοί είστε και σας βλέπω»

Ο Χάμιλτον συνέχισε να επαναλαμβάνει την υποστήριξή του σε όσους διαμαρτύρονται ειρηνικά, αλλά πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη έως ότου οι λεγόμενοι ηγέτες μας αλλάξουν. Δεν είναι μόνο η Αμερική, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιταλία, είναι παντού. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μειονότητες, πώς εκπαιδεύετε τον κόσμο στη χώρα σας για την ισότητα, τον ρατσισμό, τον κλασσισμό και ότι είμαστε όλα ίδιοι. Δεν γεννιόμαστε με ρατσισμό και μίσος στις καρδιές μας, αυτά μας τα διδάσκουν αυτοί στους οποίους αναφέρομαι».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το θρυλικό Nissan GT-R R35 θα κλείσει την πορεία του με μια έκδοση 720 PS

cars

Συσσωρευτής 113 kWh για το ηλεκτρικό Lucid Air

cars

Δοκιμάζουμε το Citroen C1 Origins 1.0 VTi 72 S&S

cars

35 ατάκες από οδηγούς αγώνων που έγραψαν ιστορία

cars

Aν δεν μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητο αγοράστε άρωμα… “Νέου Αυτοκινήτου” (Video)

cars

Λόγω του κοροναϊού η Geely δημιούργησε δυνατότητα online πωλήσεων στην Κίνα

cars

Μία βόλτα με μονοθέσιο της Formula 1 στο Μουτζέλο! (vid)

cars

World Car 2020: To Kia Telluride είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο!

cars

Volta Zero: Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά από τη Σουηδία

cars