CARSNEWS
NEW MODELS

Εντυπωσιάζει το ανασχεδιασμένο Audi Q2

Με το Q2, η Audi προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στην compact crossover/SUV κατηγορία, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο όχημα το οποίο να είναι η πιο συμφέρουσα αγορά σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Σχεδόν τέσσερα αργότερα από την παρουσίασή του στην αγορά, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας το ανανέωσαν αισθητικά και σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του, ώστε να είναι σύγχρονο με τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

Οι αλλαγές στην αισθητική του αμαξώματος έγιναν με τρόπο που να ταυτίζεται με αυτή των μεγαλύτερων SUV της Audi.Λόγω της επανασχεδίασης του Q2, άλλαξαν και οι προφυλακτήρες του με αποτέλεσμα να αυξηθεί λίγο το συνολικό μήκος του σε σχέση με πριν, το οποίο πλέον φτάνει τα 4,21 m. Πάντως, η επανασχεδίαση δεν άλλαξε την τιμή του αεροδυναμικού συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος παραμένει 0,31. 

Στο εμπρός μέρος, το οκταγωνικό «Singleframe» πλαίσιο στη μάσκα είναι ελαφρώς χαμηλότερο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να δείχνει πλατύτερο απ’ ό,τι είναι πραγματικά (σημ.: φτάνει τα 1,74 m). Στις εξοπλιστικές εκδόσεις «Advanced» και «S-line» οι σχεδιαστές πρόσθεσαν αισθητικά στοιχεία τα οποία να παραπέμπουν στο θρυλικό Audi Sport quattro. Πίσω, ο εκεί προφυλακτήρας διαθέτει ενσωματωμένο αεροδυναμικό διαχύτη με μεγάλα πολύγωνα πέντε όψεων. Τέλος, αναλόγως του επιπέδου εξοπλισμού, το αυτοκίνητο θα διατίθεται με προβολείς LED ή Matrix LED.

Η επανασχεδίαση του Audi Q2 συνοδεύτηκε και από την αναβάθμιση του εξοπλισμού του. Εσωτερικά, έχουν αλλάξει οι αεραγωγοί στο ταμπλό και ο μοχλός ταχυτήτων, έχει προστεθεί εσωτερικός φωτισμός (προαιρετικός εξοπλισμός) και υπάρχουν νέες ταπετσαρίες ή επένδυση από alcantara. Στις προσιτότερες εκδόσεις, το Q2 διατίθεται με αναλογικά όργανα ενώ στις καλύτερα εξοπλισμένες διατίθεται το Audi virtual cockpit με οθόνη 12,3 ιντσών και σύστημα MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών. 

Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό, διατίθεται το σύστημα «Audi pre sense» με ραντάρ για να σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή να μειωθεί η σοβαρότητά τους, με σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (στάνταρ αμφότερα). Προαιρετικά θα είναι τα συστήματα που ανήκουν στα ειδικά πακέτα «Drive», «Safety» και «Park».

Αναφορικά με τους κινητήρες, το επανασχεδιασμένο Audi Q2 θα διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες. Οι τελευταίοι χρησιμοποιούν «AdBlue», ενώ όλοι πληρούν το πρότυπο «Euro 6 AP». Από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώθηκε ότι το ανανεωμένο Q2 θα διατίθεται στη χώρα μας από το τέλος του έτους και έπειτα, με τις τιμές πώλησής του να ανακοινώνονται τότε, λίγες ημέρες πριν.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan GT-R 1.400 ίππων αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα (Video)

cars

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Υπερήφανος Χορηγός της πρωτοβουλίας για την Προσέλκυση Κινηματογραφικών Παραγωγών του Hollywood στην Ελλάδα

cars

H Fiat θα συνεχίσει να παράγει το βενζινοκίνητο 500αράκι

cars

Τα νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active λατρεύουν την περιπέτεια

cars

«Καραντινάτη» βόλτα της Red Bull στο Ζάντφουρτ! (video)

cars

To Triggo είναι ένα ηλεκτρικό micro car από την Πολωνία

cars

«Καραντινάτη» βόλτα της Red Bull στο Ζάντφουρτ! (video)

cars

Αυτές είναι οι εικόνες κατοχύρωσης του Aurus Komendant

cars

Πρεμιέρα για την Ηλεκτροκίνηση στις 24 Αυγούστου

cars