CARSNEWS
NEW MODELS

Εντυπωσιάζουν τα πρώτα σχεδιαστικά στοιχεία του νέου Nissan Qashqai

To τρίτο κατά σειρά κεφάλαιο στην θαυμαστή ιστορία του είναι έτοιμο να γράψει το Nissan Qashqai, η νέα εκδοχή του οποίου αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές της αμέσως επόμενης χρονιάς.

Το ιαπωνικό SUV θα έχει αφετηρία μια νέα πλατφόρμα η οποία θα του επιτρέψει την ενσωμάτωση mild hybrid και plug-in hybrid εκδόσεων, ωστόσο, πέρα από το τεχνολογικό άλμα που αναμένεται να πραγματοποιήσει η νέα γενιά του Nissan Qashqai αίσθηση πρόκειται να προκαλέσει και ο ρηξικέλευθος σχεδιασμός του.

Τα πρώτα σχεδιαστικά στοιχεία του δημοφιλέστερου –με διαφορά- crossover των ημερών μας, αφήνουν υποσχέσεις, παραπέμποντας στο πρωτότυπο IMQ Concept που η Nissan αποκάλυψε τον Μάρτιο του 2019 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η κεντρική εισαγωγή αέρα και οι δύο σειρές φωτιστικών σωμάτων θα αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του μπροστινού τμήματος και συνολικά του αυτοκινήτου, οι διαστάσεις του οποίου πρόκειται να αυξηθούν και οι επιφάνειες του αμαξώματος θα αποκτήσουν μυώδη χαρακτηριστικά.

Η παρουσία του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της εντυπωσιακής σε μέγεθος κεντρικής οθόνης αφής δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για την αναβαθμισμένη «ομπρέλα» τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας την οποία η Nissan ονομάζει Safety Shield.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λίτρων είναι εκείνο που πρόκειται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην γκάμα του ιαπωνικού crossover, καθώς θα λείψουν οι πετρελαιοκίνητες επιλογές.

Τη διαφορά, πάντως, θα κάνουν τα plug-in υβριδικά σύνολα με τα οποία η Nissan θα προσφέρει σε ένα ευρύτερο κοινό εξηλεκτρισμένες επιλογές, εξαργυρώνοντας την παράδοση που έχει χτίσει με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf.

Φήμες ήθελαν την Nissan να επιταχύνει το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Qashqai με σκοπό να το τοποθετήσει στις προθήκες της το προσεχές φθινόπωρο, ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει την άφιξη του ιαπωνικού best seller στις ευρωπαϊκές αγορές, η οποία πλέον πιθανολογείται ότι θα συμβεί στις αρχές του επόμενου έτους.        

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Suzuki Ignis ανανεώνεται και αποκτά ένα πιο sport look!

cars

Πενήντα ασημένια βέλη ετοιμάζει η Rolls-Royce

cars

Αυτή είναι η ιδανική πίστα Formula 1! (video)

cars

Η Ferrari προσλαμβάνει 400 άτομα. Μάθετε πώς.

cars

Με τη Maserati MC12 Corsa στην Imola (Video)

cars

H Lamborghini δεν θα μετέχει ξανά σε μεγάλη έκθεση

cars

Το «αντίο» του Lewis Hamilton στον Sir Stirling Moss

cars

Ο Vin Diesel διαφημίζει ηλεκτρικό Scooter (βίντεο)

cars

Ακούστε το νέο Cosworth V12 του Τ.50 στις 8.000 rpm! (βίντεο)

cars