CARSNEWS
AUTONEWS

Εντός του 2023 η νέα BMW 5 Series

Η τρέχουσα γενιά της BMW 5 Series λανσαρίστηκε επίσημα στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2017 και συμπληρώνοντας τα 6 χρόνια ζωής σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία όσον αφορά στην τεχνολογία, πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης της από την “G60” γενιά. Όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρίας η νέα, 8η γενιά της 5 Series θα παρουσιαστεί και θα λανσαριστεί στην αγορά εντός του 2023 και θα συμπεριλαμβάνει όπως έγινε προσφάτως και με τη νέα 7 Series/i7 και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με όνομα i5.

Σχεδιαστικά, κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τρόπο τινά, ένα πιο επιθετικό εμπρός μέρος και μία οροφή με πιο έντονες κλίσεις, υποθέτουμε ώστε να βελτιωθεί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια τόσο η ποιότητα κύλισης λόγω μειωμένου θορύβου. Η ηλεκτρική i5 δε, θα έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με την i7 που σημαίνει κλειστή γρίλια, ίσως νέες ζάντες ελαφρού κράματος Όσον αφορά στα μηχανικά, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι η νέα 5 Series θα χρησιμοποιεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή της CLAR αρχιτεκτονικής που υποστηρίζει αμιγώς βενζινοκίνητα/πετρελαιοκίνητα, ήπια υβριδικά, plug-in υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα συμβαδίζοντας με την τρέχουσα φιλοσοφία του “Power of Choice” που συνεχίζει να ισχύει για την BMW. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η νέα 5 Series θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τους κινητήρες της τρέχουσας γενιάς, ίσως αναβαθμισμένους ώστε να έχουν καλύτερη απόδοση. Μοναδική εξαίρεση ενδεχομένως να είναι ο twin-turbo V8 των 4.4 λίτρων της “θερμής” M550i xDrive που γεφυρώνει το χάσμα που χωρίζει τις… απλές 5άρες με την κορυφαία M5. Ο συγκεκριμένος κινητήρας μετρά ήδη 15 χρόνια στην αγορά και η συμμόρφωση του με τους νέους κανονισμούς εκπομπών ρύπων ίσως να είναι ασύμφορη. Όσο για το κτήνος που λέγεται M5, φήμες λένε πως μάλλον θα εξοπλίζεται με το PHEV κινητήριο σύνολο της XM αν και ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα προσφέρει το full των 750 ίππων και 1.000 Nm ροπής που είναι διαθέσιμα στο super-SUV. Αν τελικά το κάνει, τότε θα μιλάμε ενδεχομένως για το ταχύτερο sedan στον κόσμο…

Σε κάθε περίπτωση, η νέα BMW 5 Series θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα που θα λανσαριστούν πριν η εταιρία ξεκινήσει την τρίτη φάση του προγράμματος εξηλεκτρισμού της το 2025 με την εποχή που έχει ονομαστεί ανεπίσημα “Neue Klasse”. Περισσότερα στοιχεία για το μεγάλο, γερμανικό sedan θα έχουμε αν όχι εντός των επόμενων εβδομάδων, σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες αφού για να λανσαριστεί στην αγορά πριν το τέλος του έτους, θα πρέπει να παρουσιαστεί μέχρι το προ-τελευταίο τρίμηνο του. Ο πήχης είναι αναμφίβολα πολύ ψηλά αλλά και η BMW έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση και τις προσδοκίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Μας δείχνει το μέλλον

cars

Η Volvo προβλέπει πως το μερίδιο των SUV θα φτάσει το 75%!

cars

Το μεγάλο ευχαριστώ του Νίκου Πορτοκάλογλου και την Ρένας Μόρφη στην φορτισμένη αυλαία για το «Μουσικό κουτί»

Bury

Ford Mustang GT3 και GT4: Αγωνιστική πρεμιέρα στην θρυλική Daytona

cars

Ford Puma & Kuga. Με τεχνολογία που αποτρέπει την κλοπή του οχήματος 

cars

FCA-PSA: Και κάπως έτσι, έγινε Stellantis!

cars

Το Mini Cooper SE γυρνά στο Nurburgring “αφρενάριστο”.

cars

Peugeot e-Partner. Ο ηλεκτρικός σύντροφος του επαγγελματία.

cars

Ο Carlos Ghosn “δραπέτευσε” στον Λίβανο;

cars