CARSNEWS
NEW MODELS

Επέτειος 20 ετών για το Hyundai Santa Fe

Το ότι περνάνε τα χρόνια συνήθως δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, μέχρι τη στιγμή που κάποια επέτειος θα χτυπήσει ένα καμπανάκι. Κάτι τέτοιο ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με το Santa Fe. Για όσους δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, το SUV της Hyundai όχι μόνο μπαίνει στην τρίτη δεκαετία του, αλλά αποτελεί και το παλαιότερο μοντέλο της εταιρίας σε παραγωγή!

Η πρώτη του γενιά παρουσιάστηκε το 2000 και ξεκίνησε να πωλείται στις αγορές της Ευρώπης το 2001. Επρόκειτο για την πρώτη απόπειρα της Hyundai στην κατηγορία των SUV, αφού μέχρι στιγμής εστίαζε την παραγωγή της σε sedan και άλλες, πιο συμβατικές κατηγορίες. Εκ του αποτελέσματος το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, ακολουθώντας άλλες τρείς γενιές, μέχρι τη σημερινή. Όσο για τα νούμερα των πωλήσεων, μέχρι στιγμής σε όλες τις αγορές του πλανήτη έχουν διατεθεί περισσότερα από 5.260.000 οχήματα!

«Το Santa Fe ήταν το πρώτο SUV της Hyundai και αποτελεί μια από τις πιο μακροχρόνιες σειρές μοντέλων μας, καθιστώντας το ένα βασικό μοντέλο όχι μόνο παγκοσμίως, αλλά και στην Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Για τη Hyundai είναι ένα icon που συνεχίζει να εξελίσσεται από άποψη σχεδιασμού, τεχνολογίας, ευρυχωρίας και άνεσης. Με αυτήν την τελευταία εξέλιξη, το Santa Fe διατηρεί το στάτους του ως ένα κορυφαίο μοντέλο στο ευρύ χαρτοφυλάκιό μας, των SUV και υπογραμμίζει περαιτέρω την κληρονομιά μας στην κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα προωθεί το παιχνίδι με την καινοτομία και την ηλεκτροκίνησή.»

Ειδικά για αυτό το τελευταίο, η Hyundai αναμένεται να λανσάρει μέχρι τα τέλη του έτους μία ανανεωμένη έκδοση της παρούσας γενιάς, η οποία θα φέρει και νέα, ηλεκτροκίνητα σύνολα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτόνομη οδήγηση: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε (video)

cars

Έρευνα: Τι μπορεί να σκοτώσει τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Αudi e-Tron S: Ηλεκτρικά παντιλίκια (και όμως γίνεται…)

cars

Σε καραντίνα υπάλληλοι της Ford, λόγω Κορονοϊού!

cars

Nέο teaser για το Nissan Ariya (video)

cars

Το τέλος των εκθέσεων αυτοκινήτου! Πιθανά άκυρη η Γενεύη του 2021

cars

Ο απόλυτος Φρανκεστάιν: Τoyota Prius diesel και πισωκίνητο (Video)

cars

Σε ηλεκτρονικό παιχνίδι η απόδραση του Carlos Ghosn

cars

Δείτε δύο Land Rover Defender να ξεκολλούν μία νταλίκα 20 τόνων (Video)

cars