CARSNEWS
NEW MODELS

Επέτειος 210 ετών της Peugeot

Από τα τέλη του Αυγούστου οι υπεύθυνοι εταιρικής επικοινωνίας της φίρμας θα ξεκινήσουν με μικρές καμπάνιες στα social media και σε άλλα κανάλια επικοινωνίας, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 210 ετών της Γαλλικής φίρμας. Για την ακρίβεια, η Peugeot ανακοίνωσε ότι μας επιφυλάσσει δύο online events, στις 24 και 26 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να πει τι ετοιμάζει. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα δούμε το ανανεωμένο 3008, καθώς αυτό θα παρουσιαστεί σε δικό του event, την 1η Σεπτεμβρίου.

Η παλαιότερη έγγραφη αναφορά στην εταιρία Peugeot Frères Aînés βρίσκεται στο Terre-Blanche Archives Center της πόλης Doubs και αφορά σε μία απλή συνεισφορά σε μετρητά, που καταγράφηκε σε κάποιο μητρώο. Εκείνη η αρχική, οικογενειακή, εταιρία, ιδρύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1810, ξεκινώντας της δραστηριότητές της με την παραγωγή κυρίως μύλων καφέ και ποδηλάτων. Όσο για τον λέοντα, το λογότυπο που τη χαρακτηρίζει, προστέθηκε αρκετά αργότερα στην όλη εξίσωση. Για την ακρίβεια, το εισήγαγε ο Émile Peugeot, το 1858.

Αναφορικά με την εμπλοκή της στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Peugeot θεωρείται από τους πιονέρους, σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς κατασκεύασε το πρώτο της τετράτροχο όχημα το 1889, χάρη στον Armand Peugeot. Φυσικά από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, με την εταιρία να διατηρείται σήμερα ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές φίρμες.

Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, οι άνθρωποι της Peugeot σχεδίασαν ένα επετειακό λογότυπο, που βασίζεται στην πρώτη σχεδίαση του λέοντα, του 1858, ενώ φέρει έντονο το λεκτικό «210 YEARS». Μεταξύ άλλων, για όσους ταξιδέψουν στη Γαλλία το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31 Οκτωβρίου, το μουσείο της φίρμας, Musée de l’Aventure Peugeot, στο Sochaux θα είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με το συμβολικό τίμημα του ενός ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aν η G-Class σας πέφτει ακριβή φτιάξτε ένα Lada Niva 6×6 (Video)

cars

Η νέα Skoda Octavia G-Tec καταναλώνει 4 ευρώ/100 χλμ.

cars

Τελικός SUV League: Θα μπορέσει η βρετανική DBX να νικήσει την ιταλική Urus;

cars

Πόσο πουλήθηκε η θρυλική Ford Mustang του Steve McQueen;

cars

Ο Gordon Murray, το T.50 και η συμμετοχή στο Le Mans

cars

VW Golf Cabrio 2020: Όνειρο θερινής νυκτός

cars

H Kia θα εξελίξει ένα σούπερ ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων

cars

Ταχύτητα φόρτισης vs χωρητικότητα, τι είναι σημαντικότερο σε ένα ηλεκτρικό όχημα;

cars

Έτσι «αγόρασε» τη θέση του στη Williams ο Latifi

cars