CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημη ματαίωση και για τα GP Αζερμπαϊτζάν και Ιαπωνίας

Τριπλό ήταν το «χτύπημα» στο καλεντάρι Formula 1 του 2020 αφού μετά την επίσημη ματαίωση του Grand Prix της Σιγκαπούρης, ίδια μοίρα είχαν και οι αγώνες στο Αζερμπαϊτζάν και την Ιαπωνία.

Έτσι προστέθηκαν στη λίστα στην οποία βρίσκονταν ήδη τα Grand Prix Αυστραλίας, Μονακό, Γαλλίας και Ολλανδίας, που όλα έδωσαν ραντεβού για το 2021.

Σε ότι αφορά στη μάχη στους δρόμους του Μπακού, όπως και στη Marina Bay από πλευράς logistics είναι εξαιρετικά δύσκολο να στηθεί ένας αγώνας στην καρδιά της πόλης – πόσο μάλλον εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Σε ότι αφορά στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, παρότι η Σουζούκα είναι μόνιμη πίστα, υπάρχουν αυξημένοι ακόμα ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Και με την κατάσταση να παραμένει ρευστή, κρίθηκε φρόνιμο αυτοί οι αγώνες να ματαιωθούν.

Παρά τα παραπάνω, η Liberty Media δεν αλλάζει το πλάνο της που μιλά για τη διεξαγωγή 15-18 αγώνων μέσα στο 2020. Οι οκτώ πρώτοι έχουν ήδη ανακοινωθεί, με εφαλτήριο το Grand Prix Αυστρίας στις 5 Ιουλίου και αφορούν μόνο την Ευρώπη.

Στόχος της F1 είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει διαμορφώσει, έστω και εν μέρει, το δεύτερο μέρος της σεζόν, που θα επεκτείνεται και σε άλλες ηπείρους.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν συνδυάζονται Formula 1 και Indy500

Μπορεί να δούμε δύο Grand Prix και στη Ρωσία

Ποια αφεντικά στην F1 κινδυνεύουν με απόλυση;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To εκρηκτικό ηλεκτρικό MG Cyberster θα αγγίζει τους 536 ίππους

cars

Νέα κατηγορία για Σουλαγιέμ-Ανακοίνωση της FIA

cars

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

cars

F1 GP Αυστρίας:Νικητής ο Φερστάπεν

cars

Σε συζητήσεις με τη Renault o Bottas!

cars

Εντυπωσίασε τη Yamaha o Hamilton

cars

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP3

cars

Η διαφορά της Ferrari του Vettel από τη Ferrari του Schumacher

cars

Έχεις μαγαζί με θέα στην πίστα F1 του Λας Βέγκας; Ετοιμάσου να πληρώσεις

cars