CARSNEWS
AUTONEWS

Επίσημη πρώτη για το νέο Audi S3 των 310 ίππων!

Ριζική ανανέωση στα μεσαία hatchbacks του Volkswagen Group αφού μετά τα νέα VW Golf και Seat Leon, έφτασε η ώρα να δούμε και την επόμενη γενιά του A3. Η Audi αποφάσισε μάλιστα να χρησιμοποιήσει την αναβαθμισμένη, “S” έκδοση ως αιχμή του δόρατος και έδωσε στη δημοσιότητα όχι μόνο μερικές αρχικές πληροφορίες αλλά και ένα αρκετά μεγάλο video ως πρόγευση για το επερχόμενο μοντέλο που θα τοποθετηθεί απέναντι στην BMW M135i και στην Mercedes-AMG A35.

Όπως θα δεις και στο video που ακολουθεί, το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί είναι καμουφλαρισμένο ακόμα, αλλά αρκετά στοιχεία που φαίνονται είναι αρκετά για να αποκαλύψουν την ταυτότητα του. Στοιχεία όπως ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις έντονες γωνίες και τους μεγάλους αεραγωγούς, οι ζάντες ελαφρού κράματος που γεμίζουν τους θόλους και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης υποδηλώνουν ότι αυτό που βλέπουμε είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό A3 και κάτι λιγότερο από το κορυφαίο, RS3. Έπειτα, η Audi επιβεβαιώνει ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ένας δίλιτρος, TFSI βενζινοκινητήρας που αποδίδει 310 ίππους και 400 Nm ροπής.

Αυτός θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 7-τάχυτο,  αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την τελευταία εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης Quattro της γερμανικής εταιρίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Audi, το προηγμένο σύστημα επιτρέπει στο S3 να συμπεριφέρεται ως μπροστιοκίνητο υπό φυσιολογικές συνθήκες αλλά ταυτόχρονα, έχει την δυνατότητα να στείλει έως και το 100% της διαθέσιμης ροπής στους τροχούς του πίσω άξονα αν αυτό απαιτεί η κατάσταση και το στιλ οδήγησης του χειριστή. Σε αυτά, συνυπολόγισε και το προοδευτικό, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με τις 2,5 στροφές απ’ άκρη σε άκρη και τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που προσφέρουν 3 διαφορετικά modes αναλόγως με τις ορέξεις του οδηγού: comfort, auto και dynamic. Περισσότερα θα έχουμε σύντομα, καθώς η Audi θα παρουσιάσει το νέο A3 στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Porsche γιορτάζει ήδη 100.000 Taycan

cars

Η Citroën – Καρέλλης στο Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Τον Απρίλιο θα αποκαλυφθεί το πρώτο ηλεκτρικό της Toyota.

cars

Datsun Fairlady 1200 Roadster: Ένα σπάνιο μοντέλο από τα πέτρινα χρόνια της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

cars

Παγώνουν οι παραδόσεις VW Golf και Skoda Octavia λόγω προβλήματος στο λογισμικό.

cars

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επιβολή απαγορευτικών τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Λευκορωσία

cars

Στις 25 Αυγούστου το νέο Mercedes-Benz Citan.

cars

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

cars

Το νέο VW Amarok έρχεται με άγριες διαθέσεις!

cars