CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Αναβάλλεται και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Μετά τα Grand Prix Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό, ο αγώνας του Αζερμπαϊτζάν γίνεται ο όγδοος που αναβάλλεται ή ακυρώνεται.

Η μάχη στους δρόμους του Μπακού που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου, αποφασίστηκε να μη διεξαχθεί καθώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Grand Prix του Μονακό που διεξάγεται επίσης στους δρόμους της πόλης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν αναβολή και όχι ματαίωση.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η αναβολή του αγώνα συμφωνήθηκε μετά από εκτενείς συζητήσεις με τη Formula 1, τη Federation Internationale de l’Automobile (FIA) και την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Πρόκειται για αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19 και βασίζεται στις εξειδικευμένες υποδείξεις των σχετικών αρχών.


Προτεραιότητα για το Baku City Circuit αποτελεί η υγεία των κατοίκων του Αζερμπαϊτζάν αλλά και των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των θεατών, των εργαζόμενων στις ομάδες και των αγωνιζόμενων.


Το BCC μοιράζεται την απογοήτευση της μη διεξαγωγής του αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δρόμους του Μπακού αυτό τον Ιούνιο. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με τη Formula 1, τη FIA και την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, στοχεύοντας στο να ανακοινώσουμε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα αργότερα μέσα στο 2020
».

Πλέον ο πρώτος αγώνας στη σχετική λίστα είναι το Grand Prix του Καναδά, που είναι προγραμματισμένο για τις 14 Ιουνίου στο σιρκουί Gilles Villeneuve του Μοντρεάλ. Ωστόσο φημολογείται πως και εδώ, η ανακοίνωση μη διεξαγωγής (τουλάχιστον) την προβλεπόμενη ημερομηνία, αποτελεί απλά θέμα χρόνου.

Θα έχουμε πρεμιέρα στο Μοντρεάλ στις 14/6 ή νέα αναβολή;

Διαβάστε ακόμα:

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

Ματαιώθηκε, δεν αναβλήθηκε το Grand Prix του Μονακό!

Έντονη φημολογία για Wolff και Aston Martin

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πότε θα φέρει αναβαθμίσεις η Ferrari στην SF-24

cars

Ο Max Verstappen σε στέλνει για… μεταχειρισμένα!

cars

Δεν συνδυάζονται Formula 1 και Indy500

cars

Formula 1: Η νέα Ferrari «πήρε μπρος» (video)

cars

Ζυλ Μπιανκί: Ο πιλότος της F1 και το άδοξο τέλος του

cars

Πότε θα γίνουν οι υπόλοιπες παρουσιάσεις των ομάδων της F1 (vid)

cars

F1: «Eγραψε» Ιστορία ο Φερστάπεν

cars

Επίσημο: Ο Nikita Mazepin στη Haas F1 από το 2021!

cars

Norris full of excitement over “crazy” Qiddiya F1 track ideas

cars