CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Αναβάλλονται τα Grand Prix Μπαχρέιν και Βιετνάμ

Μετά τη ματαίωση του Grand Prix της Αυστραλίας, η Formula 1 προχώρησε στην αναβολή μέχρι νεωτέρας των Gulf Air Bahrain Grand Prix και VinFast Vietnam Grand Prix.

Σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενα άρθρα πως αυτή η εξέλιξη θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ) και γιατί δεν θα είχαμε τον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα στο Σακχίρ στις 22 Μαρτίου και την παρθενική μάχη στο Ανόι στις 5 Απριλίου.

Η σχετική ανακοίνωση της F1 ανέφερε:

«Μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του Grand Prix Αυστραλίας και της συνεχιζόμενα ρευστής κατάστασης σχετικά με COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, η Formula 1, η FIA και οι promoters των αγώνων έλαβαν αυτές τις αποφάσεις για να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα, των εργαζόμενων στις πίστες και του κοινού. Πράγμα που παραμένει το πρωταρχικό μέλη μας.


Η Formula 1 και η FIA συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τους διοργανωτές των αγώνων στο Μπαχρέιν και το Βιετνάμ καθώς και με τις τοπικές αρχές, ώστε να παρακολουθούν την κατάσταση και την κατάλληλη χρονική στιγμή να εξετάσουν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για κάθε Grand Prix, εφόσον η κατάσταση βελτιωθεί.


Ως αποτέλεσμα, η Formula 1 και η FIA αναμένουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα τέλη Μαΐου, στην Ευρώπη, αλλά δεδομένης της απότομης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, αυτό είναι κάτι που θα επανεξετάζεται τακτικά
».

Άρα είναι ιδιαιτέρως αμφίβολη η διεξαγωγή των αγώνων στην Ολλανδία στις 3 Μαΐου και στην Ισπανία στις 10 του μήνα αφού η ανακοίνωση δίνει ουσιαστικά ορίζοντα αναβολής έως το Grand Prix του Μονακό που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Μαΐου. Κι αυτό υπό προϋποθέσεις.

«Η κατάσταση παγκοσμίως σχετικά με τον COVID-19 είναι ρευστή και δύσκολα προβλεπόμενη και θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσουμε την κατάσταση και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Αυτές ήρθαν σε συνεργασία με τη FIA και τους promoters των αγώνων ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων», είπε ο CEO και πρόεδρος της F1, Chase Carey.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Jean Todt, πρόσθεσε: «Η προστασία των ανθρώπων έχει προτεραιότητα. Οι αποφάσεις που πήραμε ήταν επιβεβλημένες δεδομένων των πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στις συμβουλές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και τις κυβερνήσεις, συνεργαζόμενοι στενά μαζί τους αυτή την απρόβλεπτη περίοδο, ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία τις κοινότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Σουμάχερ… πουλάει ακόμα

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Pole position με χρώμα… ελληνικό!

cars

Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το GP Ουγγαρίας

cars

Sainz – Πρέπει να κοιτάξουμε τις εκκινήσεις – F1RACINGNEWS

cars

Formula1: Στο Ναό της Ταχύτητας της ερχόμενη Κυριακή

cars

F1: Ανακοινώθηκαν οι παρουσιάσεις των μονοθεσίων 2024

cars

Πρεμιέρα για το νέο μονοθέσιο F1-75 της Ferrari

cars

F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023

cars