CARSNEWS
NEW MODELS

Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό CUPRA Tavascan

Το Tavascan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της SUV παρουσιάζει η CUPRA στο Βερολίνο και εδώ έχουμε τις πρώτες πληροφορίες και τις εικόνες από τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Η CUPRA υπογραμμίζει τη διάθεσή της να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες στα μοντέλα της, προκειμένου να δώσει νέα ώθηση στους λάτρεις της αυτοκίνησης.

Το νέο Cupra Tavascan οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που χρησιμοποιούν τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου VW. Η σχεδιαστική του ιδιαιτερότητα, έγκειται στο γεγονός πως δεν είναι «τετράθυρο coupe» μόνο κατ’ όνομα όπως έχουμε δει σε άλλες ανταγωνιστικές περιπτώσεις αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρα coupe προσέγγιση που δείχνει να έχει… συμβιβαστεί με την παρουσία δύο επιπλέον θυρών για τους πίσω επιβάτες.

Οι λαξευμένες επιφάνειες που ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πρωτότυπου που είχαμε δει τον Οκτώβριο του 2019, δεν έχουν τελείως εξαλειφθεί όπως θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο παραγωγής. Ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία, έχουν μεταφερθεί αυτούσια από το πρωτότυπο και έτσι έχουμε μια εικόνα πολύ ενδιαφέρουσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι άτυποι σχεδιαστικοί κανόνες των SUV.

Τι ορίζουν αυτοί; Πως ένα ογκώδες αυτοκίνητο, στη συγκεκριμένη κατηγορία μοιάζει να «προσπαθεί» να μασκάρει τις διαστάσεις του, δείχνοντας κάτι μικρότερο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Στην περίπτωση του Tavascan, η εικόνα μας επαναφέρει σε μια πραγματικότητα που κάνει το μοντέλο της CUPRA να διαφέρει και αυτό είναι ένα απόλυτα θετικό στοιχείο.

Ομοίως και στην καμπίνα, όπου οι αναφορές στα άλλα μοντέλα του Ομίλου VW δε λείπουν αλλά έχουν επαρκώς «μασκαριστεί» προκειμένου το Tavascan να προβάλλεται ως το πλέον φρέσκο και διαφορετικό ανάμεσά τους. Η υπόσχεση πάντως της CUPRA για την παρουσίαση ενός αυτοκινήτου που ξεχωρίζει, έχει τηρηθεί και αυτό πρέπει να πιστωθεί στην εταιρεία που «ακροβατεί» -ως ύπαρξη- μέσα στο «δύσκολο» Group VW αλλά τελικά φαίνεται να βρίσκει το δρόμο της.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

- -

Related Articles

Πρωταθλητής στις ατέλειες το Tesla Model Y (Video)

cars

Το νέο Kia Sorento θα έχει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις

cars

Αναζητά αγοραστή εντός του καλοκαιριού…

cars

Τέλος οι κινητήρες diesel από το Nissan Qashqai

cars

Citroen: Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια

cars

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Ford και Volkswagen

cars

Η Mini παραδίδει μαθήματα οδήγησης με… χειροκίνητο κιβώτιο

cars

Πρόγραμμα της Rolls Royce για την προστασία των μελισσών

cars

Σωστά η Ferrari μπήκε στα SUV με την Purosangue; Ο Frank Stephenson έχει την απάντηση (video)

cars