CARSNEWS
NEW MODELS

Επίσημο: Η επόμενη Σειρά 7 θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

Η τεράστια αυτή επένδυση αφορά στην επόμενη πενταετία μέσα στην οποία η BMW θα παρουσιάσει πολλές εξηλεκτρισμένες εκδόσεις και μοντέλα. Ήδη είναι γνωστό πως η iX3 θα μπει στη παραγωγή μέσα στη χρονιά στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Κίνα, ενώ το 2021 θα ακολουθήσει τo iNext που θα κατασκευάζεται στην Γερμανία, όπως και το i4 στο Μόναχο.

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της για τα πλάνα της η BMW επιβεβαίωσε επίσημα πως η νέα Σειρά 7 θα αποτελέσει ένα ορόσημο στην πορεία της μάρκας μιας και θα έχει τέσσερα διαφορετικού τύπου συστήματα πρόωσης: με βενζίνη, πετρέλαιο, plug-in υβριδικό και πλήρως ηλεκτρικό.

Έτσι, η ναυαρχίδα της BMW θα είναι και ηλεκτρική και θα εφοδιάζεται με το πέμπτης γενιάς σύστημα μετάδοσης μηδενικών ρύπων. Το ίδιο θα μπει και στα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας. Η ένταξη της πλήρως ηλεκτρικής σειράς 7 στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της στρατηγικής του CEO της BMW Oliver Zipse, ο οποίος διαδέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι τον Harald Krüger.

Εδώ να πούμε πως σκοπεύει να περικόψει έως το 50% των συμβατικών εκδόσεων των μοντέλων της μέχρι το 2021 ώστε να πετύχει το στόχο της για 25 νέα εξηλεκτρισμένα έως το 2023.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιοι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα περισσότερα και τα λιγότερα προβλήματα;

cars

Η χρυσή εποχή των ράλι: Δείτε ένα υπέροχο video με τα αξέχαστα αυτοκίνητα του Group B

cars

Δοκιμάζουμε την σπορτίφ BMW X2 sDrive18d Steptronic 150PS

cars

Επιδότηση αγοράς νέου αυτοκινήτου στη Γερμανία

cars

Έσπασε το ταμείο η Ferrari F2002 του Michael Schumacher

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φινάλε στο Βέλγιο, Κροατία αντί Γερμανίας θέλει ο Todt!

cars

Σε δοκιμές εξέλιξης η οκτακύλινδρη Toyota Supra (Video)

cars

Η Sony παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Video)

cars

Πυρηνικούς αντιδραστήρες «τσέπης» θα κατασκευάσει η Rolls-Royce

cars