CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Ο Schumacher στη Formula 1 με τη Haas (updated)

Το σπουδαίο όνομα Schumacher, είναι πλέον επίσημο, θα βρίσκεται στο grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021!

Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Nikita Mazepin, η Haas ανακοίνωσε και τη συνεργασία με τον Mick Schumacher, γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Michael.

Ο 21χρονος που προηγείται στη βαθμολογία της Formula 2 με μόλις δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωσή της, φερόταν εδώ και καιρό ένα βήμα από την προαγωγή. Ήταν άλλωστε και επιθυμία της Ακαδημίας της Ferrari στην οποία και ανήκει.

Όπως και στην περίπτωση του Ρώσου, έτσι και σε αυτή του Γερμανού, η αμερικανική ομάδα κάνει λόγο για πολυετή συμφωνία. Μάλιστα, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα οδηγήσει για λογαριασμό της στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι με το οποίο θα κλείσει η φετινή σεζόν.

Και μετά, στις 15 Δεκεμβρίου, θα συμμετέχει στις δοκιμές νέων οδηγών, που θα γίνουν επίσης στη Yas Marina, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξοικειώνοντας εαυτόν με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας αλλά και τη VF-20.

Welcome, Mick! 🇩🇪#HaasF1 pic.twitter.com/DdKw3m0zxC

— Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 2, 2020

«Η προοπτική να βρίσκομαι του χρόνου στο grid της Formula 1 με κάνει απίστευτα ευτυχή! Δεν έχω λόγια! Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Haas, τη Scuderia Ferrari και την Ακαδημία της Ferrari, που με εμπιστεύτηκαν. Επίσης, θέλω να επεκτείνω τα ευχαριστώ αλλά και την αγάπη μου, προς τους γονείς μου, γνωρίζοντας πως σε αυτούς οφείλω τα πάντα. Πάντα είχα πίστη πως θα καταφέρω να υλοποιήσω το όνειρο μου, να βρεθώ στη Formula 1. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως πάντα και ανυπομονώ για αυτό το κοινό ταξίδι με τη Haas», είπε ο Mick.

Remember the name 🤩

Current @FIA_F2 points leader @SchumacherMick will achieve his dream of racing in F1 in 2021 with @HaasF1Team #F1 #RoadToF1 pic.twitter.com/dlxW32xc1e

— Formula 1 (@F1) December 2, 2020

Από την πλευρά της Haas, o επικεφαλής της ομάδας Guenther Steiner δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιβεβαιώνουμε την παρουσία του Mick Schumacher στη σύνθεσή μας και τον καλωσορίζω στην ομάδα. Το πρωτάθλημα της Formula 2 αποτελεί εδώ και χρόνια την κατάλληλη πλατφόρμα για να επιδείξουν το ταλέντο τους νέοι οδηγοί και η φετινή, έχει αποδειχθεί μία από τις πιο συναρπαστικές σεζόν των τελευταίων ετών. Ο Mick έχε κερδίσει αγώνες, έχει βάθρα και έχει εντυπωσιάσει κόντρα σε πολλούς ταλαντούχους αντιπάλους. Πιστεύω ακράδαντα πως κέρδισε με τις εμφανίσεις του την ευκαιρία να προαχθεί στη Formula 1. Έχουμε μπροστά μας μία ευκαιρία, ως ομάδα, να αξιολογήσουμε και να γαλουχήσουμε ένα νέο οδηγό το 2021. Βάζουμε τα θεμέλια της συνεχιζόμενης, μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της ομάδας και ανυπομονώ για τη συνεισφορά του Mick σε αυτή – εντός και εκτός πίστας».

Extremely happy for you @SchumacherMick ❤️

We could not be prouder of our journey together!

CONGRATULATIONS 👏 https://t.co/FQAtt4ZEEn

— PREMA (@PREMA_Team) December 2, 2020

Ο Γερμανός οδηγός ήταν δεύτερος στη Γερμανική Formula 4 αλλά και στην Ιταλική Formula 4 το 2016, κατέκτησε το 2018 τον τίτλο στη δεύτερη σεζόν του στην Ευρωπαϊκή Formula 3 και από πέρυσι μάχεται στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν το… όνειρο.

Το ντεμπούτο του στην F2 περιελάμβανε μία νίκη και ένα βάθρο. Όμως φέτος, εξελίχθηκε από νωρίς σε πρωταγωνιστή αγωνιζόμενος ξανά με τα χρώματα της PREMA. Έχει δύο νίκες και δέκα βάθρα, απολαμβάνοντας βαθμολογικό προβάδισμα 14 πόντων, δύο στροφές πριν το τέλος της σεζόν.

mick-schumacher-f2004-hockenheim-c1000x600

Σε ότι αφορά στη Formula 1, έχοντας ενταχθεί στην Ακαδημία της Ferrari στις 19 Ιανουαρίου του 2019, οδήγησε σε δύο περιπτώσεις τη θρυλική F2004 του πατέρα του – στο περυσινό Grand Prix Γερμανίας και στο φετινό Grand Prix Τοσκάνης.

Τον Απρίλιο του 2019 έκανε δοκιμές με τη Scuderia στο πλαίσιο του τεστ που είχε γίνει στο Μπαχρέιν, οδηγώντας την SF90 αλλά και το μονοθέσιο της Alfa Romeo. Πριν από ένα μήνα, βρέθηκε στο Μαρανέλο όπου έκανε δοκιμές με την SF71H, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την παρθενική του εμφάνιση σε επίσημη διαδικασία της F1.

Ήταν προγραμματισμένο να οδηγήσει και στο FP1 του Grand Prix του Άιφελ, για λογαριασμό της Alfa Romeo Racing, όμως η κακοκαιρία δεν το επέτρεψε.

Διαβάστε επίσης:

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το F1 Vlog του Grand Prix Σιγκαπούρης

cars

Alonso: “Lifetime project” at Aston Martin key to new F1 deal

Bury

F1 – GP Βραζιλίας: Νικητής o Max Verstappen

cars

Formula1: Τέλος οι διακοπές, την Κυριακή έχει αγώνα

cars

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

cars

F1 GP Στυρίας: Ταχύτερος ο Perez στο FP1 (video)

cars

Max Verstappen’s former mechanic Lee Stevenson’s new F1 team after Red Bull exit

cars

Formula1: Ανατροπή στο γκραν πρι Αμερικής – Ακυρώθηκε η δεύτερη θέση του Χάμιλτον

cars

Θέλει να γίνει ηθοποιός ο Hamilton

cars