CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Ο Yuki Tsunoda στην AlphaTauri το 2021

Ήταν γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες, πλέον ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα: η Formula 1 θα έχει και πάλι οδηγό από την Ιαπωνία!

Το όνομά του είναι Yuki Tsunoda και θα αποτελέσει τον teammate του Pierre Gasly στη Scuderia AlphaTauri για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020!

Πρόκειται για έναν οδηγό 20 ετών, γεννημένο στη Σαγκαμιχάρα της Ιαπωνίας και μέλος τόσο της Red Bull Junior Team όσο και του Προγράμματος Εξέλιξης Νέων Οδηγών της Honda. Άλλωστε, με την προαγωγή του στην AlphaTauri, η Red Bull καλύπτει τα θέλω της ιαπωνικής εταιρείας που αποτελεί και για το 2021 προμηθευτή της σε ότι αφορά στις υβριδικές μηχανές ενώ παράλληλα, έχουν το ανοιχτό μέτωπό παραχώρησης της πνευματικής ιδιοκτησίας αυτών για το 2022.

tsunoda-abudhabi-postseasontest-c1000x600

Ο Tsunoda κατέκτησε το 2018 τον τίτλο στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα F4 και την επόμενη χρονιά, ήρθε στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στη Formula 3. Προκάλεσε αίσθηση στην πρώτη του σεζόν, κατακτώντας μία νίκη και έχοντας άλλες τρεις παρουσίες στο βάθρο. Έκλεισε τη χρονιά στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Τα παραπάνω έφεραν την προαγωγή του στη Formula 2, στην οποία αγωνίστηκε με την Carlin και ήταν ξανά εντυπωσιακός. Ο απολογισμός του ήταν τρεις νίκες και επτά βάθρα!

Τον Νοέμβριο πήρε μία πρώτη γεύση από Formula 1 πραγματοποιώντας δοκιμές με το μονοθέσιο της Scuderia Toro Rosso του 2018 (STR13) στην πίστα της Ίμολα ενώ μόλις ολοκλήρωσε και την πρώτη του εμφάνιση με την AlphaTauri, στις δοκιμές νέων οδηγών που έγιναν στο Άμπου Ντάμπι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, δήλωσε σχετικά: «Η Red Bull παρακολουθεί την καριέρα του Yuki εδώ και καιρό και είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα του. Παρακολουθώντας τον φέτος στη Formula 2, έδειξε το σωστό μείγμα αγωνιστικής επιθετικότητας και τεχνικής κατανόησης. Στις δοκιμές της Ίμολα το περασμένο Νοέμβριο, όπου οδήγησε το μονοθέσιό μας από το 2018, οι χρόνοι του στην προσομοίωση αγώνα ήταν σταθεροί. Βελτιώθηκε στην πορεία της ημέρας και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στους μηχανικούς μας. Παράλληλα, η συνεργασία του με τους μηχανικούς της Honda θα είναι απρόσκοπτη, πράγμα που σίγουρα βοηθά. Στο τεστ του Άμπου Ντάμπι απέδειξε πως μαθαίνει γρήγορα και είναι έτοιμος για να κάνει το βήμα στη Formula 1».

tsunoda-imola-str13-test-tost-a1000x600

Όσο για τον Tsunoda, σχολίασε: «Όπως όλοι οι οδηγοί αγώνων, στόχος μου ήταν πάντα να τρέξω στη Formula 1. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος με αυτά τα νέα. Θέλω να ευχαριστήσω την Scuderia AlphaTauri, τη Red Bull και τον Dr. Marko που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία αλλά φυσικά και όλους στη Honda, για την υποστήριξή τους σε όλη μου την καριέρα, δίνοντας μου σπουδαίες ευκαιρίες να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω και τις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκα ώσπου να φτάσω εδώ, ειδικά την Carlin, με την οποία έμαθα πολλά φέτος. Αντιλαμβάνομαι πως θα κουβαλάω τις ελπίδες πολλών Ιαπώνων τη νέα σεζόν και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ και για αυτούς».

Η τελευταία φορά που είχαμε Ιάπωνα οδηγό στο grid της Formula 1, ήταν το 2014, με τον Kamui Kobayashi.

tsunoda-abudhabi-postseasontest-b1000x600

Διαβάστε επίσης:

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Ford παίρνει θέση για την «υπόθεση Χόρνερ»

cars

Τι ώρες θα δούμε Formula 1 και πού (vid)

cars

Porsche: Παίζει το τελευταίο της χαρτί με Williams;

cars

F1 Academy to collaborate with Champions of the Future on new global karting series

cars

Κανονικά στο GP Αυστραλίας η Scuderia Ferrari

cars

Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής στην F1 ως το 2023

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Οριακή pole Verstappen

cars

O Brad Pitt γίνεται πιλότος της Formula 1 -Αυτό είναι το νέο του μονοθέσιο

cars

Φόρμουλα 1 Mercedes: O Lewis Hamilton “χάρισε” το βραβείο της FIA και έγινε χαμός

cars