CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Στην Aston Martin από το 2021 ο Vettel

Ο Sebastian Vettel θα ηγηθεί του project της Aston Martin Racing στον μαγικό κόσμο της Formula 1!

Μία κίνηση που εδώ και καιρό υπήρχε η εκτίμηση πως αποτελούσε θέμα χρόνου η δημοσιοποίησή της και που έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Sergio Perez στο τέλος της σεζόν.

Η άλλοτε Force India, νυν Racing Point και σύντομα Aston Martin, γυρίζει σελίδα και ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της, Lawrence Stroll, ήθελε ένα δυνατό όνομα να βοηθήσει στην προώθηση του brand. Ποιος ιδανικότερος ανάμεσα στους διαθέσιμους οδηγούς από έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή;

Η συμφωνία είναι πολυετής αλλά ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί το χρονικό της πλαίσιο ή οι οικονομικοί όροι, αν και είχε διαρρεύσει πως η πρόταση στο Γερμανό αφορούσε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

vettel-gb19-c1000x600

«Είμαι χαρούμενος που επιτέλους μοιράζομαι αυτά τα συναρπαστικά νέα σχετικά με το μέλλον μου. Νιώθω πολύ υπερήφανος που θα είμαι οδηγός της Aston Martin to 2021. Είναι μία νέα περιπέτεια για μένα, σε ένα θρυλικό brand. Έχω εντυπωσιαστεί από τα φετινά αποτελέσματα της ομάδας και πιστεύω πως το μέλλον θα είναι ακόμα πιο λαμπρό. Η ενέργεια και η δέσμευση από πλευράς του Lawrence Stroll αποτελούν πηγή έμπνευσης και πιστεύω πως μπορούμε να χτίσουμε κάτι σπουδαίο μαζί. Ακόμα λατρεύω τη Formula 1 και το μόνο που με νοιάζει είναι να μάχομαι ψηλά στο grid. Το να το πετύχω με την Aston Martin θα αποτελεί τεράστιο προνόμιο», δήλωσε ο 33χρονος.

Από την πλευρά της ομάδας, ο επικεφαλής της, Otmar Szafnauer, δήλωσε: «Όλοι στη βάση μας στο Σίλβερστον, είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα. Ο Sebastian είναι ένας πρωταθλητής εγνωσμένης αξίας και θα φέρει τη φιλοσοφία του νικητή, η οποία ταιριάζει με τις φιλοδοξίες μας για το μέλλον ως Aston Martin F1! Είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάποιον ιδανικότερο για να μας οδηγήσει σε αυτή τη νέα για εμάς εποχή. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να μας ανεβάσει επίπεδο».

vettel-austria20-d1000x600

Στο πλευρό του τη νέα σεζόν, θα έχει τον Lance Stroll, γιο του ιδιοκτήτη, που την περασμένη Κυριακή ανέβηκε στο βάθρο της Μόντσα και είναι τέταρτος στη βαθμολογία οδηγών!

Διαβάστε επίσης:

Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»

Η αναδόμηση της Ferrari μπορεί να πάρει χρόνια!

Επίσημο: Η Renault μετονομάζεται σε Alpine F1 Team

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Προγνωστικά Formula 1 (08/10/23): Grand Prix Κατάρ

cars

Πως η Ferrari έδωσε ζωή στην Aston Martin;

cars

Wolff – “Θέλουμε να κάνουμε ένα σουπερ συμβόλαιο”

cars

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων στην F1

cars

F1: Υποχρεωτικές άδειες και στη Williams

cars

Θετικές για τα μονοθέσια οι αλλαγές στην πίστα της Σιγκαπούρης

cars

Φόρμουλα Ένα: Και όμως βγήκε ζωντανός

cars

Η νέα «διαστημική» πίστα της F1 στη Σαουδική Αραβία (vid & pics)

cars

F1 GP Μονακό: Ταχύτερος ο Perez στο FP1

cars