CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

Το ντόμινο των αλλαγών θέσεων στο grid ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021 συνεχίζεται, με τη Mclaren να ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Daniel Ricciardo!

Ο Αυστραλός που είχε συζητήσεις με τη βρετανική ομάδα και όταν αποφάσισε αιφνιδίως να αφήσει τη Red Bull Racing, θα γίνει τελικά κάτοικος Ουόκινγκ την επόμενη σεζόν, παίρνοντας τη θέση του Carlos Sainz Jr στο πλευρό του Lando Norris.

«Η συμφωνία με τον Daniel αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στο μακροπρόθεσμο πλάνο μας και θα φέρει μία νέα, συναρπαστική διάσταση στην ομάδα, στο πλευρό του Lando. Είναι καλά νέα για την ομάδα μας, τους συνεργάτες μας και προφανώς τους υποστηρικτές μας», σχολίασε ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown.

Μάλιστα ο Αμερικανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Carlos Sainz που αποχωρεί στο τέλος του έτους με προορισμό τη Scuderia Ferrari: «Θέλω να αναφερθώ και στον Carlos και την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει για τη McLaren, συνεισφέροντας στο πλάνο ανάκαμψής μας. Είναι ένας πραγματικός ομαδικός παίκτης και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον του μετά τη McLaren».

Με τον 30χρονο Ricciardo και τον 20χρονο Norris η McLaren θα έχει ένα εξαιρετικό οδηγικό δίδυμο, που θα συνδυάζει ταλέντο με εμπειρία αλλά και δίψα για επιτυχίες. Κι όλα αυτά, με τα μονοθέσια της ιστορικής ομάδας να είναι από το 2021 «powered by Mercedes»!

«Ο Daniel είναι αποδεδειγμένα νικητής και η εμπειρία, η δέσμευση και η ενέργειά του, θα αποτελέσουν πολύτιμη προσθήκη στη McLaren, στο πλαίσιο της αποστολής μας να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις του grid. Με teammates τους Daniel και Lando, πιστεύω πως έχουμε δύο πραγματικούς αγωνιστές που θα ξεσηκώνουν τους υποστηρικτές μας και θα βοηθήσουν την ομάδα να αναπτυχθεί», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της McLaren F1, Andreas Seidl.

Η συμφωνία McLaren-Ricciardo είναι πολυετής αν και δεν γνωστοποιήθηκε η ακριβής χρονική διάρκειά της.

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Ferrari o Sainz

Είχε «όχι» στη McLaren o Vettel;

Προσπάθησε να κρατήσει τον Sainz η McLaren

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Perez στο FP3

cars

Alonso inches closer to new Aston Martin deal

Bury

F1: Πήραν προβάδισμα Hamilton και Mercedes

cars

Piastri “much more comfortable” at new circuits than at start of rookie season

cars

Νίκη και ρεκόρ από τον Φερστάπεν

cars

How Formula 1 drivers reacted to new level of fines from FIA – ‘Ridiculous’, ‘scary’ and ‘not appropriate’

cars

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

cars

Ο Bottas έκανε δοκιμές με το Toyota Yaris WRC

cars

Formula 1: Στη Ferrari τρίβουν τα χέρια τους για το συμβόλαιο του Leclerc

cars