CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Χωρίς θεατές το βρετανικό Grand Prix!

Οι διοργανωτές του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν πως ο φετινός αγώνας, όταν κι αν διεξαχθεί, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ενώ υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα σχετικά με την τελική μορφή που θα έχει το καλεντάρι, καθώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 συνεχίζει να επηρεάζει όλο τον πλανήτη, επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο: πως όταν παρθεί η απόφαση να γίνουν αγώνες, αυτοί θα γίνουν δίχως θεατές.

Η ανακοίνωση δεν ήρθε από τη Formula 1 αλλά από τους διοργανωτές του αγώνα στην πίστα του Νορθάμπτονσιρ. Συγκεκριμένα με γράμμα του επικεφαλής της πίστας, Stuart Pringle, προς το κοινό.

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που πρέπει να σας πω ότι δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το φετινό βρετανικό Grand Prix με θεατές στο Σίλβερστον. Καθυστερήσαμε αυτή τη δύσκολη απόφαση όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά είναι δυστυχώς πλέον σαφές πως με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα, τα κυβερνητικά μέτρα που ισχύουν τώρα και το βραχυπρόθεσμο μέλλον, είναι αδύνατο να διεξαχθεί Grand Prix υπό φυσιολογικές συνθήκες. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την υγεία όλων των εμπλεκόμενων στο event, των εθελοντών, των αγωνιζόμενων και φυσικά τη δική σας, των θαυμάσιων θεατών μας. Αυτή λοιπόν είναι η καλύτερη, η ασφαλέστερη η μοναδική απόφαση που μπορούσαμε να πάρουμε», ανέφερε στο γράμμα του ο διευθυντής της πίστας, Stuart Pringle.

Πρέπει επίσης να τονιστεί πως οι υπεύθυνοι του ιστορικού σιρκουί έχει εκφράσει την πρόθεσή τους να κάνουν ότι απαιτείται για να υπάρξει πρωτάθλημα – ακόμα και να φιλοξενήσουν δύο αγώνες.

Το βρετανικό Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Περίπατος του Φερστάπεν στην Αυστρία

cars

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2024

cars

Φόρμουλα 1: Η Williams δεν θα έχει εφεδρικό σασί στη Σουζούκα

cars

Τι οδήγησε τον Ricciardo εκτός Red Bull;

cars

Mercedes: Πρώτη άποψη της W14 (+video)

cars

Formula 1: Πήρε την pole για το Sprint Race του Τέξας ο Φερστάπεν

cars

Alonso in ‘new’ talks to replace Verstappen at Red Bull

cars

Vegan Tortilla Wrap Recipe

cars

F1 GP Ιταλίας: Leclerc και Ferrari πανηγύρισαν στη Μόντσα!

cars