CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022!

H Formula 1 τα κατάφερε και παρά τα πολλά εμπόδια που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες, επισημοποίησε την επίσκεψή της στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από το 2022!

Ως γνωστόν, η αγωνιστική διαδρομή θα αφορά στην περιοχή Miami Gardens, γύρω από το Hard Rock Stadium, «σπίτι» των Miami Dolphins, ομάδα του NFL. Κι όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία είναι δεκαετούς διάρκειας!

Η αγωνιστική διαδρομή θα έχει μήκος 5.41 km, 19 στροφές, 3 μεγάλες ευθείες και ισάριθμες ζώνες DRS. Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις, η μέγιστη τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα/ώρα ενώ μέλημα της F1 είναι η αγωνιστική χάραξη να προσφέρει ευκαιρίες για προσπέρασμα.

miami-gp-official-a1000x600

Η πόλη της Φλόριντα θα αποτελέσει τον ενδέκατο προορισμό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού επί αμερικανικού εδάφους, μετά το Ρίβερσαϊντ, το Σέμπρινγκ, το Ουότκινς Γκλεν, το Λονγκ Μπιτς, το Λας Βέγκας, το Ντιτρόιτ, το Ντάλας, το Φοίνιξ, την Ινδιανάπολη και το Ώστιν που βρίσκεται στο νυν καλεντάρι.

Miami, we’re coming! See you in 2022! #MiamiGP #F1 pic.twitter.com/uC9eseMgqM

— Formula 1 (@F1) April 18, 2021

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε πως η F1 θα αγωνίζεται στο Μαϊάμι από το 2022. Οι ΗΠΑ αποτελούν σημαντική αγορά για εμάς και είμαστε χαρούμενοι από την ενθαρρυντική αύξηση της προβολής του σπορ εκεί. Θα δουλέψουμε στενά με την ομάδα του Hard Rock Stadium και την FIA ώστε να διασφαλίσουμε πως αυτό το σιρκουί θα προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα αλλά και θετικά, καθώς και διαρκή οφέλη, για την τοπική κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali.

Η αναφορά στην τοπική κοινωνία δεν έγινε τυχαία, αυτό ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υλοποίηση του project. Εμπόδιο που όπως σας είχαμε ενημερώσει, είχε μετά από πολύμηνη προσπάθεια αρχίσει να ξεπερνιέται.

miami-gp-official-c1000tall

Διαβάστε επίσης:

Fernando Alonso, o… «Νονός»

F1 GP Ίμολα: Pole Position #99 για τον Hamilton!

Εν αμφιβόλω το Grand Prix Καναδά!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

cars

GP Μεξικού: Νίκη-χρυσάφι για τον Verstappen!

cars

Νέα αποκάλυψη για τον Schumacher -Το ατύχημα και η «απόπειρα δολοφονίας» του

cars

F1 2024: Πότε παρουσιάζουν Williams και Sauber τα νέα τους μονοθέσια

cars

Formula 1: Αυτή είναι η νέα Alpine A525 (video)

cars

Το καλοκαιρινό F1 Vlog!

cars

Formula 1 – Silverstone: 8η νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν

cars

Πολλές φήμες δημιούργησε συνομιλία του Toto Wolff με τον πρόεδρο της FIA

cars

Σαουδική Αραβία: Η νέα στρατηγική για αλλαγή εικόνας

cars