CARSNEWS
NEW MODELS

Επίσημο: H Porsche Taycan Cross Turismo θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2020!

Η επιβεβαίωση έρχεται από την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης της Porsche για τις πωλήσεις με την γερμανική εταιρία να παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 10% και φτάνοντας τις 280.800 πωλήσεις για το 2019. Για φέτος και λόγω κορωνοϊού η χρονιά αναμένεται πτωτική αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει την εταιρία από το λανσάρισμα του δεύτερου μοντέλου της μηδενικών ρύπων.

Αυτή είναι και η βασική προτεραιότητα των Γερμανών που έχουν σχεδόν έτοιμη την έκδοση παραγωγής της Mission E Cross Turismo που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια ως πρωτότυπο μοντέλο στο σαλόνι της Γενεύης. Η έκδοση παραγωγής θα λέγεται Taycan Cross Turismo και η ειδοποιός διαφορά από την Taycan θα είναι στην αυξημένη πρακτικότητα που θα προσφέρει το «estate» αμάξωμα σε σχέση με το τετράθυρο της πρώτης.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και η ηλεκτρική Macan για το 2022. H Porsche αναφέρει πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (στην οποία βασίζεται και η Taycan), όπως είπε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lutz Meschke. Αυτή η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από κοινού με την Porsche και θα την δούμε σε μοντέλα διαστάσεων A5 Sportback. Αξιοσημείωτο είναι πως υποδέχεται έναν ηλεκτροκινητήρα ως πισωκίνητο ή δύο ως τετρακίνητο EV προσφέροντας μεγάλη ευελιξία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Ουγγαρίας: Η «απάντηση» ήρθε από το… grid!

cars

To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας

cars

Δοκιμάζουμε το ξεχωριστό DS7 Crossback 1.5 BlueHDI EAT8 130 PS Rivoli

cars

Black Friday στη Subaru – Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος και 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία

cars

H Pirelli ανακοίνωσε τις διαθέσιμες γόμες για τη Monza

cars

Αυτός είναι ο τρικύλινδρος δίχρονος κινητήρας της Ferrari! (video)

cars

WLTP vs NEDC, τι αλλαγές φέρνει ο νέος κύκλος μετρήσεων;

cars

Ποια είναι τα νέα «θηρία» της Ελληνικής Αστυνομίας; (Video)

cars

MEGA TEST: Συγκρίνουμε οκτώ SUV πόλης

cars