CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: O Russell θα αντικαταστήσει τον Hamilton!

Το αγωνιστικό του ντεμπούτο ως οδηγός της Mercedes-AMG F1 θα πραγματοποιήσει στο Grand Prix του Σακχίρ ο George Russell!

Μετά την ανακοίνωση πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Covid-19, η γερμανική ομάδα αναζήτησε την καλύτερη δυνατή λύση σε ότι αφορούσε στον αντικαταστάτη του. Κι αυτή ήταν ο ταλαντούχος οδηγός της Williams.

Αν αναριωτέστε πως μπορούν να γίνουν αυτές οι αλλαγές δεδομένων των συνήθως περίπλοκων συμβολαίων ανάμεσα σε οδηγούς και ομάδες, ως γνωστόν ο 22χρονος «ανήκει» στη Mercedes (εντάχθηκε στο πρόγραμμά της το 2017) και στην ιστορική βρετανική ομάδα κάνει το… «αγροτικό» του, δεδομένου πως τα μαύρα βέλη δεν έχουν (ακόμα) ελεύθερη θέση για εκείνον.

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα 24ωρο διαβουλεύσεων και τελικά αυτό που ήθελε το ευρύ κοινό, συνέβη. Ο Russell θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τη W11 στον αγώνα που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στην εξωτερική χάραξη της πίστας του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν.

russel-hun18-mercedes-inseason-test-b1000x600
O Russell οδηγεί τη Mercedes στο τεστ εξέλιξης που έγινε μεσούσης της σεζόν του 2018, στην πίστα της Ουγγαρίας

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πιστούς μας συνεργάτες στη Williams για τη συνεργασία τους και το ανοιχτό μυαλό που επέδειξαν, επιτρέποντας στον George να τρέξε με τη Mercedes αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι επαφές μας ήταν θετικές και ρεαλιστικές, καθοριστικοί παράγοντες για να φτάσουμε σε συμφωνία. Δεν θα είναι εύκολη η μετάβαση από τη Williams στη W11 αλλά είναι ετοιμοπόλεμος και έχει πλήρη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και απόδοσης των ελαστικών του 2020. Έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του στη Williams, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί στο grid. Είμαι αισιόδοξος πως θα έχε εξαιρετική απόδοση στο πλευρό του Valtteri (Bottas), που θα αποτελέσει ισχυρό σημείο αναφοράς. Θα είναι σημαντικός αγώνας για εμάς, καθώς θα δούμε ένα μέλος του προγράμματος που έχουμε για νέους οδηγούς, να τρέχει για πρώτη φορά με την εργοστασιακή ομάδα της Mercedes», είπε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff.

russel-china18-mercedes-a1000x600

Όσο για τον… πανευτυχή Russell που μετά από 36 εκκινήσεις θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τους πρώτους τους βαθμούς, είπε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στη Williams που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να φοράω διαφορετικού χρώματος αγωνιστική φόρμα, όμως είμαι ένας οδηγός της Williams και θα υποστηρίζω και την ομάδα μου. Προσεγγίζω αυτή την εξέλιξη ως μία σπουδαία ευκαιρία να μάθω πράγματα από την κορυφαία αυτή τη στιγμή ομάδα στο grid και να επιστρέψω ως βελτιωμένος οδηγός, με περισσότερη ενέργεια και εμπειρία ώστε να βοηθήσω τη Williams. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τη Mercedes που πιστεύει σε εμένα. Προφανώς κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Lewis αλλά θα δώσω τα πάντα όσο θα λείπει, από τη στιγμή που θα μπω στο μονοθέσιο. Όμως κυρίως, του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Hear from @GeorgeRussell63 as he reacts to this morning’s news.#SakhirGP 🇧🇭 | #WeAreWilliams 💙 pic.twitter.com/1v9OyBvTrQ

— Williams Racing (@WilliamsRacing) December 2, 2020

Όσο για τη θέση που αφήνει κενή στη Williams, αυτή θα καλυφθεί από τον Jack Aitken. Τον 25χρονο εφεδρικό οδηγό της βρετανικής ομάδας, που τρέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 2.

Μάλιστα ο Βρετανός είναι εξοικειωμένος με τη FW43, καθώς την οδήγησε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Στυρίας, στο ξεκίνημα της σεζόν.

I can’t believe this, but… I will make my F1 debut with @WilliamsRacing this weekend. Huge thank you to them, and obviously my best wishes to Lewis, and George making the step into the Merc. #YOTUS baby. pic.twitter.com/fWXRSFCNmx

— Jack Aitken – 한세용 (@JaitkenRacer) December 2, 2020

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Ο Schumacher στη Formula 1 με τη Haas (updated)

Επίσημο: Ο Nikita Mazepin στη Haas F1 από το 2021!

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

cars

Φόρμουλα 1: Η Ferrari ετοιμάζει «βόμβα» για το 2025 με τον Λιούις Χάμιλτον

cars

MotoGP Test: Πετάνε οι Ευρωπαίοι, ανησυχούν οι Ιάπωνες (vid)

cars

Leclerc – Δεν είχα που να πάω – F1RACINGNEWS

cars

Formula 1: Ο Sainz δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Ferrari

cars

Formula1: Σκανδαλώδης ποινή στον Κάρλο Σάινθ

cars

Armed with upgrades and a new contract, Piastri sets sights on Japan

cars

Χωρίς αναβαθμίσεις στην Αυστρία η Ferrari!

cars

Οι βαθμολογίες της F1 μετά το GP Σ. Αραβίας

cars