CARSNEWS
NEW MODELS

Επανέρχονται τα σενάρια εξαγοράς της Aston Martin Lagonda

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Lawrence Stroll, ο δισεκατομμυριούχος που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επένδυση στην Aston Martin Lagonda με αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών αυτής, επανέρχεται στο προσκήνιο έπειτα από την υπαναχώρηση του αντίστοιχου ενδιαφέροντος από τη Zhejiang Geely Holding Group.

Ο κ. Stroll, μεγιστάνας στη βιομηχανία της μόδας στον Καναδά, είναι επικεφαλής ενός fund το οποίο θέλει να αποκτήσει την Aston Martin Lagonda Global Holdings. Στα τέλη του 2019 είχε συζητήσει την πιθανότητα να επενδύσει στη βρετανική εταιρεία, αλλά η διαδικασία είχε σταματήσει έπειτα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από την Zhejiang Geely Holding Group. Ωστόσο, ο κ. Li Shufu, Πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας (η οποία κατέχει και τη Volvo Cars), φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και απέσυρε το ενδιαφέρον του για την Aston Martin Lagonda, έπειτα από την ανακοίνωση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι τα κέρδη για τη χρήση του 2019 θα είναι μειωμένα, εξαιτίας των λιγότερων πωλήσεων των μοντέλων της την περσινή χρονιά.

Σε δήλωσή του στον αμερικανικό Τύπο, ο κ. Stroll ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει περίπου 235 εκατομμύρια ευρώ στην Aston Martin Lagonda με σκοπό να αναστρέψει το κλίμα και να την επαναφέρει στην κερδοφορία, αλλά και να αποκτήσει το 19,9% των μετοχών της εταιρείας. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Nivus

cars

Ποσό ρεκόρ για ένα Honda Civic Si του 2000

cars

Aν η G-Class σας πέφτει ακριβή φτιάξτε ένα Lada Niva 6×6 (Video)

cars

Το τερμάτισε: Στέλεχος της Red Bull θέλει οι πιλότοι της ομάδας του να κολλήσουν Κορωνοϊό!

cars

Αποκάλυψη για το νέο Nissan X-Trail

cars

Νέα τερτίπια του Elon Musk ρίχνουν την μετοχή της Tesla

cars

Τι νέο έχει η Bentley για την Bentayga;

cars

Τιμή έκπληξη για το ηλεκτροκίνητο Skoda CITIGOe iV στην ελληνική αγορά

cars

Τον Οκτώβριο η πρεμιέρα του εκθαμβωτικού Zagato IsoRivolta GTZ

cars