CARSNEWS
NEW MODELS

Επιδόσεις supercar για την Bentley Bentayga Speed


ΜΕ ΙΣΧΥ 635 PS, ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ 0-100 KM/H ΣΕ 3,9 SEC ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 306 KM/H, ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ BENTLEY, Η BENTAYGA SPEED, ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ SUPERCAR ΣΕ ΜΟΡΦΗ SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ,ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/8/2020

Στην Bentley, δημιούργησαν την έκδοση Speed και για την Bentayga, με σκοπό να δείξουν ότι κάθε μοντέλο της αξίζει και πρέπει να τιμά το αγωνιστικό παρελθόν της εταιρείας και τη φήμη της να έχει στη γκάμα της υπερπολυτελή οχήματα υψηλών επιδόσεων. Έτσι, τοποθετήθηκε κάτω από το καπό της ο εξάλιτρος υπερτροφοδοτούμενος διάταξης W12 βενζινοκινητήρας ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 PS και μέγιστη ροπή 900 Nm/1.500-5.000 rpm. Φυσικά, και αυτός είναι χειροποίητος και –σύμφωνα με την εταιρεία– για τη συναρμολόγησή του απαιτείται το 10% του συνολικού χρόνου που χρειάζεται για την ολοκλήρωση ενός οχήματος. 

Για την καλύτερη οικονομία καυσίμου, αυτός διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης μίας σειράς των έξι κυλίνδρων, όταν δεν εφαρμόζεται μεγάλο φορτίο από τον οδηγό, ενώ υπάρχει και σύστημα απεμπλοκής της επιλεγμένης σχέσης στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (αυτό γίνεται όταν χρησιμοποιούνται οι σχέσεις από 5η έως και 8η).

Η Bentayga Speed έχει την ανανεωμένη σχεδίαση του μοντέλου κάτι που την κάνει περισσότερο ελκυστική. Εκτός από τις αλλαγές εξωτερικά, η συγκεκριμένη έκδοση έχει αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ό,τι επιθυμεί να διαθέτει το αυτοκίνητό του. Για το αμάξωμα προσφέρεται συνδυασμός τουλάχιστον 88 διαφορετικών χρωματισμών, ενώ το εσωτερικό του διαμορφώνεται βάσει της επιθυμίας του πελάτη. 

Στο ταμπλώ, πλέον υπάρχει νέα έγχρωμη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,9 ιντσών και το σύστημα πλοήγησης διαθέτει τρισδιάστατη απεικόνιση. Το επίπεδο πολυτέλειας είναι κορυφαίο, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση εξασφαλίζει την άνεση των επιβατών και την απαραίτητη σπορ αίσθηση. Θυμίζουμε ότι η βρετανική εταιρεία θα δημιουργήσει και την Plug-in Hubrid έκδοση της Bentayga.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανακοινώθηκε επίσημα η αναβολή των πρώτων τριών Grand Prix της σεζόν στη Formula 1 (upd)

cars

Έξω πάμε καλά…

cars

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller

cars

H TVR προσπαθεί να συγκεντρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια

cars

Maserati MC20: Διαρροή λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα

cars

Λίθιο: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για τον “μαύρο χρυσό” του 21ου αιώνα

cars

Αυτή η Jaguar E-Type δεν είναι μόνο άριστα αναπαλαιωμένη, είναι και «φτιαγμένη»

cars

Το νέο Peugeot 308 θα φτάνει έως τα 300 άλογα!

cars

Έρευνα: Τι μπορεί να σκοτώσει τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars