CARSNEWS
NEW MODELS

Επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων: Η διαδικασία και οι κρίσιμες ημερομηνίες

Ο οδικός χάρτης για την ενεργοποίηση του προγράμματος  «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ», μέσω από το οποίο θα επιδοτηθεί η αγορά/μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ιδιωτικής χρήσης και ταξί), ποδηλάτων και δικύκλων παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, Δευτέρα, η ειδική  ιστοσελίδα για το ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ (https://kinoumeilektrika.ypen.gr ) θα είναι στον αέρα και θα παρέχει on line πολλές χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία του helpdesk με 5 τηλεφωνικές γραμμές και την δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος αλληλογραφίας (στη διεύθυνση kinoumeilektrika@ypen.gr)  για να απαντώνται τα ερωτήματα των πολιτών.

Μέχρι την Παρασκευή  7 Αυγούστου θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών)  και από την ημέρα αυτή υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας ή αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.  Με άλλα λόγια, «Η  7η Αυγούστου είναι «η ημέρα που το ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ξεκινάει επίσημα, υπό την έννοια ότι μπορεί ο ενδιαφερόμενος για συμμετοχή στη δράση να κάνει την δαπάνη. Δηλαδή, να παραγγείλει ένα από τα επιλέξιμα οχήματα, να δώσει προκαταβολή, να το αγοράσει».

Στις 24 Αυγούστου η πλατφόρμα της δράσης θα ενεργοποιηθεί και θα υποδέχεται αιτήματα συμμετοχής

Η κ. Σδούκου διευκρίνισε ότι «Δεν πρόκειται για πρόγραμμα που εγκρίνει τις αιτήσεις των συμμετεχόντων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Είναι ένα πρόγραμμα ανοικτό σε όλους,  με μόνο κριτήριο την χρονική προτεραιότητα στην υποβολή του αιτήματος μέχρι την εξάντληση του ποσού των 100 εκατ. ευρώ. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 31.12.2021 με την προϋπόθεση της διαθεσιμότητας των πόρων, όμως  ανάλογα με τη δυναμική του προγράμματος και την απορροφητικότητα των πόρων, θα δούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε. Εκτιμούμε ότι είναι μια δράση που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών και περιμένουμε μια δυναμική έναρξη από την ερχόμενη Δευτέρα. Θέλουμε να  αναπτύξουμε μία νέα οικονομία γύρω από την ηλεκτροκίνηση, μία νέα αγορά. Με επιχειρηματικές συνεργασίες, συνέργειες, με νέες θέσεις εργασίας. Να δώσουμε το στίγμα μιας φιλόξενης στις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας χώρας. Απώτερος στόχος μας είναι μείωση των ρύπων που εκπέμπονται από τον γηρασμένο Ελληνικό στόλο, η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, η προστασία της δημόσιας υγείας».

Χρηστικές πληροφορίες για το ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Η δράση ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του help desk μέσω του οποίου θα τίθενται τηλεφωνικά  αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα ερωτήματα των ενδιαφερόμενων για υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Πιο συγκεκριμένα η δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας δίνεται μέσω των τηλεφωνικών γραμμών :  2131513640 ,  2131513643,  2131513797, 2131513124 , 2131513139 , ενώ η ηλεκτρονική επικοινωνία θα γίνεται μέσω του email : support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr

Επιπλέον την ίδια ημέρα θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα της δράσης https://kinoumeilektrika.ypen.gr , στην οποία θα αναρτώνται όλα τα νέα για την δράση καθώς και συνοπτικές χρηστικές οδηγίες όπως για παράδειγμα λίστα επιλέξιμων ηλεκτρικών και υβριδικών plug in χαμηλών εκπομπών (έως 50γρ/χλμ)αυτοκινήτων, τεχνικές προδιαγραφές, διαρκώς ανανεούμενο αρχείο συχνών ερωτήσεων-απαντήσεων, οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κλπ.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα “ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ” εδώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό είναι το ηλεκτροκίνητο Skoda Enyaq iV

cars

Οι 20 τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν στην δεκαετία του 2020

cars

Νέο Honda Civic Type R: Ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά

cars

INTERAMERICAN: Το κοινωνικό της “αποτύπωμα” αντιστοιχεί σε 352 εκατ. στο ΑΕΠ!

cars

Προς κατάργηση κάποιο από τα πολυμορφικά της VW

cars

Toyota, η φίρμα με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο!

cars

Δοκιμάζουμε το SEAT Tarraco 2.0 TDI

cars

Rally Monte Carlo: Στο νοσοκομείο θα διανυκτερεύσει o Tanak

cars

O εσωτερικός κόσμος του νέου Skoda Fabia

cars