CARSNEWS
NEW MODELS

Επιδότηση μέχρι και 8.000 ευρώ στα ηλεκτροκίνητα ΤΑΞΙ

Ισχυρά κίνητρα για την ανανέωση του γηρασμένου στόλου των ΤΑΞΙ προσφέρονται στη χώρα μας στο πλαίσιο της μετάβασης σε τεχνολογίες κινητικότητας οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από τους χαμηλούς εκλυόμενους ρύπους στο πλαίσιο της διάδοσης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και των γενικότερων επιδοτήσεων που έχουν ανακοινωθεί.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Κ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,  Κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Γ. Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Μεταφορών, ορίστηκε το πλαίσιο παροχής κινήτρων για την αντικατάσταση των ΤΑΞΙ συμβατικής τεχνολογίας με ηλεκτροκίνητα.

Αναφερόμενος στα ΤΑΞΙ και στην αναγκαιότητα της θέσπισης οικονομικών κινήτρων για την αντικατάστασή τους, ο  Κ. Κεφαλογιάννης τόνισε:

Προφανώς απαιτούνται οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση τους. Αλλά πως θα εκπληρώσουμε τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις για μια κινητικότητα χαμηλών ρύπων αν δεν θεσπίσουμε παράλληλα την απόσυρση των παλαιών ΤΑΞΙ και την παράδοση τους σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης; Πόση αξία θα είχε η επιδότηση της αγοράς ΤΑΞΙ, χωρίς πιάτσες με τις απαιτούμενες υποδομές φόρτισης, οι οποίες θα λειτουργούν είτε αυτόνομα ή εντός των ήδη υπαρχόντων, με ειδικά καθορισμένες θέσεις;

Πόσο εύκολη θα είναι η χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος αν οι ΟΤΑ δεν μεριμνήσουν ως μέρος των ΣΒΑΚ για την τοποθέτηση και λειτουργία επαρκούς αριθμού δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης;”, διερωτήθηκε ρητορικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε επομένως ότι προτεραιότητα το επόμενο διάστημα είναι η αδειοδότηση ενός επαρκούς δικτύου υποδομών επαναφόρτισης κατά μήκος του οδικού δικτύου της Ελλάδος καθώς και σε ιδιωτικούς, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους στάθμευσης, μέσα από μια απλή, ελάχιστα γραφειοκρατική διαδικασία.

Νωρίτερα, Κ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είχε ξεκαθαρίσει ότι τα οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση ενός συμβατικού ΤΑΞΙ με ένα ηλεκτροκίνητο θα φτάσουν τα 8.000 ευρώ, ενώ η απαραίτητη ενίσχυση θα δοθεί και για τις κατηγορίες των φορτηγών και των λεωφορείων. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το XXL Range Rover της Klassen εκτός από τεράστιο είναι και θωρακισμένο

cars

H BMW μπήκε στον τελευταίο κύκλο δοκιμών της νέας M3 (video)

cars

Η γέννηση της πρώτης Plug-In υβριδικής Ferrari (Video)

cars

Άγνωστοι «σήκωσαν» στον αέρα τη νέα Corvette (Video)

cars

Προβλήματα με το Tesla Model Y: Η άλλη όψη του νομίσματος

cars

Το Nissan LEAF τολμά να “προκαλέσει” τη Μητέρα Φύση (Video)

cars

Τα σενάρια αποχώρησης της Mercedes από την F1

cars

Σωστά η Ferrari μπήκε στα SUV με την Purosangue; Ο Frank Stephenson έχει την απάντηση (video)

cars

Γιατί θα αργήσει να βγει μία πλήρως ηλεκτρική Ferrari;

cars