CARSNEWS
F1 & RACES

Επιστρέφει στη Formula 1 o Jost Capito

Η Williams Racing ανακοίνωσε την πρόσληψη του Jost Capito, που από την 1η Φεβρουαρίου του 2021 αναλαμβάνει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία του 62χρονου στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ενώ έχει τεράστια εμπειρία και έχει γνωρίσει σημαντικές επιτυχίες σε όλο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ξεκίνησε ως αγωνιζόμενος στα μέσα της δεκαετίας του ’70, με πρώτο πάθος τις μοτοσυκλέτες. Ωστόσο η πρώτη του τεράστια αγωνιστική επιτυχία ήρθε με φορτηγό, κερδίζοντας την κατηγορία στο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ του 1985, με το Mercedes Unimog του πατέρα του. Μετά από 5 χρόνια στη BMW M GmbH, το 1989 εντάχθηκε στην Porsche όντας υπεύθυνος για τα αγωνιστικά της προγράμματα. Το 1996 μεταπήδησε στη Sauber Petronas Engineering ενώ το 2001 έγινε Διευθυντής Αγωνιστικών Προγραμμάτων της Ford Ευρώπης, με ευθύνη το πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, τους θεσμούς Formula Ford αλλά και τη συνεργασία με τη Jordan στη Formula 1. Η Ford πήρε τους τίτλους κατασκευαστών το 2006 και το 2007.

Το 2012 έγινε Υπεύθυνος Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων της Volkswagen, οδηγώντας τη γερμανική ομάδα σε μία περίοδο απόλυτης κυριαρχίας στο WRC αφού επί τέσσερις συνεχόμενες σεζόν έκανε το νταμπλ με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές. Μετά από ένα σύντομο και ανεπιτυχές πέρασμα από τη McLaren, το 2016 ανέλαβε τη Volkswagen R GmbH, το παρακλάδι οχημάτων επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας.

Jost-Capito-by-Mike-Borrmann-a1000x600

Τώρα, επιστρέφει στην F1 ως CEO της Williams, αναφερόμενος στον Πρόεδρό της, Matthew Savage. Ο Γερμανός θα έχει την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία της ιστορικής ομάδας, με τον Simon Roberts να έχει πλέον και επίσημα το ρόλο του διευθυντή της.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να ενταχθώ στη Williams Racing αυτή τη συναρπαστική αλλά και απαιτητική περίοδο, τόσο για την ομάδα όσο και για την F1. Και τιμή να αποτελέσω κομμάτι του μέλλοντος αυτής της θρυλικής ομάδας, που κουβαλά ένα τόσο ξεχωριστό όνομα. Προσεγγίζω λοιπόν αυτή τη νέα πρόκληση με σεβασμό», είπε μεταξύ άλλων ο Capito.

Η Williams που πρόσφατα πέρασε στα χέρια της Dorilton Capital, θα αγωνίζεται και το 2021 με οδηγικό δίδυμο τους George Russell και Nicholas Latifi, χρησιμοποιώντας υβριδικές μηχανές της Mercedes.

latifi-hungary20-pirelli-a1000x600

Διαβάστε επίσης:

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Τουρκίας: Όλα μούσκεμα στο FP3

cars

Andretti: FIA president Mohammed Ben Sulayem ‘confident’ Formula 1 will approve new team

cars

Formula 1: Για πάντα στη Mercedes o Wolff

cars

Ονειρεύεται GP στους δρόμους του Λονδίνου ο Wolff

cars

F1 star Ricciardo hits WA roads in global tourism campaign

cars

Η AlphaTauri μετονομάστηκε σε RB ενόψει της νέας σεζόν

cars

F1: Ανασκόπηση της σεζόν του 2022

cars

Albon: “Δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο ώστε να βρεθούμε 3οι”

cars

F1: Ο Minardi βλέπει πώληση των Mercedes και Renault

cars