CARSNEWS
F1 & RACES

Επιστρέφει στη Renault o Fernando Alonso!

Δεν ήταν και το καλύτερα κρυμμένο μυστικό, πλέον είναι ξεκάθαρο πως θα αποτελέσει την είδηση των ημερών: ο Fernando Alonso επιστρέφει για δεύτερη φορά στη Renault!

Μετά την πρώτη του θητεία την περίοδο 2002-2006 όταν και κατέκτησε τους δύο παγκόσμιους τίτλους του με τη γαλλική ομάδα ενώ επέστρεψε τη διετία 2008-2009 ως «γέφυρα» ανάμεσα στα περάσματά του από τις McLaren και Ferrari.

Τώρα, θα κάνει ένα ακόμα stint με την ομάδα που τον ανέδειξε και αποδεικνύεται το λιμάνι του. Πράγμα που αναμένεται να επισημοποιηθεί από τους Γάλλους την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Μάλιστα ο επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul, «διέρρευσε» νωρίτερα την είδηση, λέγοντας στις παλιές καραβάνες στις εγκαταστάσεις του Ένστον πως ο οδηγός που θα πάρει τη θέση του Daniel Ricciardo το 2021, θα είναι κάποιος με τον οποίο έχουν συνεργαστεί ξανά!

Μιας και αναφέραμε τον Αυστραλό, όσο μεγάλη επιτυχία ήταν η στρατολόγηση του από τη Red Bull Racing, τόσο μεγάλη αποτυχία είναι η επιλογή του να υπογράψει ένα χρόνο μετά για άλλη ομάδα (ως γνωστόν από του χρόνου θα οδηγεί για λογαριασμό της McLaren).

alonso-monaco06-a1000x600

Έτσι λοιπόν η Renault χρειαζόταν ένα όνομα που να κάνει γκελ επικοινωνιακά και ποιος ιδανικότερος από τον Ισπανό. Παράλληλα, καθώς θα είναι ήδη 38, θα κουβαλά την απαιτούμενη εμπειρία να βοηθήσει τη γαλλική ομάδα να ξαναβρεί το δρόμο της.

Και παρότι οι μεγάλες αλλαγές κανονισμών έχουν μετατεθεί για το 2021, οι περιορισμοί στους προϋπολογισμούς των ομάδων θα έχουν ισχύ από το 2020, επιτρέποντας στις ομάδες να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πολύπειρος οδηγός δελεάζεται να επιστρέψει σε μία ομάδα η οποία τουλάχιστον προς το παρόν, δεν πρωταγωνιστεί.

Ο Alonso που έχει πανηγυρίσει με τη Renault τις 17 από τις 32 νίκες της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα έχει ως teammate του τον Esteban Ocon, που αναμένεται να παραμείνει στη γαλλική ομάδα και το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Αφιέρωμα: Η αναγέννηση της McLaren

Πλησιάζει στη Renault o Alonso!

Νιώθει… 23άρης ο Fernando Alonso!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

FIA: Προσφορά στην Red Bull σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ

cars

Η Red Bull Racing συμπλήρωσε το παζλ των αποκαλυπτηρίων

cars

Τι είναι το Grand Slam που σκέφτεται να καθιερώσει η Formula 1

cars

Video: Όταν ο νεαρός Hamilton ονειρευόταν τους τίτλους του Schumi

cars

Ο Kubica έχει να «αγωνιστεί» από το 2010!

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Πώς ο Μαξ πήρε την pole από τον Σαρλ (+video)

cars

Formula 1: Νίκη Μαξ Φερστάπεν και στη Βραζιλία

cars

Αυτές είναι οι έως τώρα ημερομηνίες παρουσιάσεων (vid)

cars

Η Alfa Romeo 33 Stradale επιστρέφει στην Monza 56 χρόνια μετά

cars