CARSNEWS
NEW MODELS

Επιστρέφει ως sedan η Citroen CX;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη της Citroën έχουν στα σχέδιά τους και τη δημιουργία ενός μεγάλου τετράθυρου μοντέλου το οποίο θα ήταν δυνατόν να παρουσιαστεί ακόμα εντός του 2021. Στο δημοσίευμα, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα μια νοσταλγική αναφορά στην CX αλλά και προτροπή προς τους ιθύνοντες της Citroën να το πράξουν, αναφέρεται ότι βάση για το νέο sedan μοντέλο της εταιρείας θα μπορούσε να είναι το πρωτότυπο  CXperience το οποίο παρουσιάστηκε το 2016 στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και δημιούργησε εντύπωση.

Το CXperience, το οποίο βλέπουμε στις φωτογραφίες, θεωρήθηκε ως ο προπομπός ενός νέου μοντέλου το οποίο δεν παρουσιάστηκε τελικά από τότε. Αντιθέτως, το 2017 η Citroën σταμάτησε την παραγωγή της C5 και ο Όμιλος PSA επικεντρώθηκε στα crossover και SUV μοντέλα του αλλά και στην εδραίωση της DS Automobiles. Παρόλα αυτά, τα στελέχη της Citroën δεν απέρριπταν τη δημιουργία ενός τετράθυρου μοντέλου στη μεσαία κατηγορία. Άλλωστε, η Peugeot πριν από περίπου δύο χρόνια παρουσίασε τη δεύτερη «γενιά» του 508, ενώ η DS Automobiles ενέταξε πρόσφατα το DS 9 στην γκάμα της.

Με βάση αυτά ως δεδομένο, η δημιουργία ενός καινούργιου τετράθυρου μοντέλου που θα φέρει το σήμα της Citroën δεν θα ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα όλα και τα μηχανικά μέρη για να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει μήκος μεταξύ αυτού του 508 (σημ. : 4,75 m) και του DS 9 (σημ. : 4,93 m), διευκρινίζοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το επιμηκυσμένο «πάτωμα» στο οποίο βασίζεται το Peugeot 508L το οποίο προορίζεται για την κινεζική αγορά και το οποίο είναι κατά 10 cm μακρύτερο, σε σύγκριση με την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

Πάντως, εάν τελικά αποφασιστεί η κατασκευή ενός νέου τετράθυρου μοντέλου από τη Citroën, δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει την ονομασία CX. Η υιοθετημένη πρακτική ονοματοδοσίας που ακολουθεί η εταιρεία είναι να συνδυάζει έναν αριθμό μετά το γράμμα, συνεπώς η «αναβίωση» της ονομασίας C5 ή C6 είναι ενδεχόμενη. Οψόμεθα…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κυριαρχία και… αυτοκτονία

cars

Η Lamborghini επιστρατεύει AR για το λανσάρισμα της Huracan EVO RWD Spyder

cars

Νέο Ford Fiesta, ένα ξεχωριστό, ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά supermini!

cars

Fast & Furious: Tα αυτοκίνητα που «κόπηκαν» στο casting (videos)

cars

Ισχυρότερη και υβριδική η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

cars

H Alfa Romeo Giulietta επιστρέφει και γοητεύει

cars

Η Bugatti δοκίμασε τις Chiron Super Sport 300 Pur Sport στην πίστα του Nardo

cars

Το αυτοκινούμενο VW Caddy Beach αλλάζει και θα ονομάζεται Mini Camper

cars

Η Toyota teasάρει ένα «μυστηριώδες» υβριδικό – Στις 16/11 η αποκάλυψη (photos)

cars