CARSNEWS
AUTONEWS

Επιτέλους είναι επίσημο: Νέο Nissan “Z” μέσα στους επόμενους 12 μήνες!

Την εποχή που διανύουμε δεν επιτρέπεται σε ένα μοντέλο να παραμείνει στην αγορά, ανταγωνιστικό για περισσότερα από 10 χρόνια. Ενδεχομένως να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά αυτός είναι ο κανόνας και το Nissan 370Z υπακούει σε αυτόν. Έχουν περάσει αισίως 12 χρόνια από το λανσάρισμα του στην αγορά και όπως είναι απόλυτα λογικό, οι πωλήσεις του ακολουθούν έντονα πτωτική πορεία από το ζενίθ του 2010, μέχρι σήμερα. Οι φήμες για τον διάδοχο του ιαπωνικού sports car κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό και οι δηλώσεις των υψηλά ιστάμενων στη Nissan σχετικά, απλά ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Έφτασε η ώρα όμως για κάτι σαφώς πιο επίσημο και πολύ πιο συναρπαστικό.

Σε ένα video με όνομα “Nissan Next: From A to Z”, η ιαπωνική φίρμα μας επιτρέπει μία κλεφτή ματιά στα μελλοντικά της μοντέλα. Όπως είναι προφανές και από το όνομα, στο σύντομο video παρελαύνουν διάφορα μοντέλα από το ηλεκτρικό Ariya, στο επόμενο Murano και από το Navara, στο Qashqai. Αυτό με το οποίο “κλείνει” όμως, είναι το πολυαναμενόμενο, ολοκαίνουριο “Z” και αν αυτό που βλέπουμε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε μιλάμε για μία ουσιαστική επιστροφή τις ρίζες του μοντέλου – αν μη τι άλλου, σχεδιαστικά. Βλέπουμε ένα κλασικό σχήμα, με χαρακτηριστικές αναλογίες (μακρύ καπό, η καμπίνα τοποθετημένη πίσω και μικρός πίσω πρόβολος με φαρδιά φτερά) και μερικές μοντέρνες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τα LED εμπρός φωτιστικά σώματα.

Άκρα μυστικότητα υπάρχει όσον αφορά στα μηχανικά του νέου “Z”, αλλά αν αληθεύουν οι φήμες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τότε κάτω από το μακρύ καπό θα “κουρνιάζει” ένας twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων ο οποίος θα παράγει κοντά στα 400 άλογα. Δεδομένου του μικρού όγκου πωλήσεων δε, περιμένουμε από τη Nissan να χρησιμοποιήσει κάποια από τις “πισωκίνητες” αρχιτεκτονικές της Infiniti και όχι κάποια που θα εξελιχθεί ειδικά για το νέο coupe της. Αυτά προς το παρόν, αφού η εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες. Οι ψίθυροι στο διαδίκτυο όμως αναφέρουν πως το νέο μοντέλο της Nissan θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός των επόμενων 12 μηνών, οπότε θα έχουμε νεότερα να αναφέρουμε σχετικά σύντομα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat 500 Hybrid. Σε εξαιρετική τιμή

cars

Survivor: Σάρωσαν στο καραόκε, ισοψήφισαν και θα βρεθούν και του χρόνου στον Άγιο Δομίνικο

Bury

Fiat Panda! Έγινε 40 ετών

cars

Ford. Προστατεύει τα αυτοκίνητα από τις κουτσουλιές των πουλιών

cars

Jeep. Nέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο

cars

Volvo EX90 Excellence: Αμιγώς ηλεκτρικό και με μεγάλη αυτονομία

cars

Οι κατάλληλοι τρόποι να αντιδράσεις στο gaslighting

cars

Νέα BMW Σειρά 4 Coupé και Cabrio – Με ήπιας υβριδικής τεχνολογίας κινητήρες βενζίνης και diesel

cars

Audi. Με μεγαλύτερη αυτονομία τα plug-in υβριδικά Q5, A6 και A7

cars