CARSNEWS
NEW MODELS

Επιτέλους, turbo για το Mazda 3;

Τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τον ψεκασμό και την σχέση συμπίεσης. Ποιο το όφελος; Η βέλτιστη χαμηλότερη κατανάλωση από εκπομπή ρύπων. Ωστόσο, υπάρχει το θέμα των πολλών κυβικών και της ειδικής ισχύς στην εξαιρετική κατά τα υπόλοιπα σειρά κινητήρων Skyactiv-X.

Ωστόσο, πρόσφατα κυκλοφόρησαν κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα από το Jalopnik που δείχνουν πως στο δίκτυο των ΗΠΑ θα ξεκινήσει η διάθεση μιας νέας έκδοσης του Mazda 3. Η οποία θα έχει ένα turbo κινητήρα και μάλιστα η μετάδοση θα περνά στους τέσσερις τροχούς προμηνύοντας μια ισχύ πάνω από 200 άλογα. Επίσης θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο με έξι σχέσεις.

Λογικά η είδηση θα αφορά στον τετρακύλινδρο turbo βενζίνης των 2,5 lt που τοποθετείται στα Mazda 6, CX-5 και CX-9. Σε αυτά τα μοντέλα η ισχύς είναι στους 230 PS και η ροπή στα 420 Nm ώστε οι επιδόσεις και ο χαρακτήρας του 3 να προσεγγίζει τα προηγούμενα MPS. Αυτόματα μια τόσο ενδιαφέρουσα έκδοση θα δημιουργήσει έναν εκπρόσωπο της Mazda απέναντι στα Ford Focus ST, Hyundai i30 N, VW Golf GTI, Renault Megane RS κ.α.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Απόπειρα δολοφονίας Ελ. Βενιζέλου: Όταν οι σφαίρες σαν το χαλάζι έπεφταν στην Πακάρ.

cars

Αυτό είναι το έντυπο κυκλοφορίας που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες όταν απαγορευτεί η κυκλοφορία

cars

Το κάθισμα συνοδηγού στην Porsche 935 κοστίζει 9.000 ευρώ

cars

Βιομηχανικό πάρκο ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Μακεδονία

cars

Στα σκαριά και έκδοση AMG της Mercedes-Benz EQS

cars

Nissan Leaf: O ηγέτης της ηλεκτροκίνησης

cars

Mε… βιολιά αντί για εξατμίσεις ο ήχος των ηλεκτρικών BMW

cars

Οι μπαταρίες ρητινών είναι 90% φθηνότερες από τις ιόντων λιθίου

cars

Ο Tommi Makinen στο τιμόνι του καυτού Toyota Yaris GR-4 (Video)

cars