CARSNEWS
AUTONEWS

Επτά νέα ηλεκτρικά θα λανσάρει η Kia μέχρι το 2027.

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα μερικές επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με το “Plan S” της με τις πιο σημαντικές να είναι αφενός το λανσάρισμα 7 νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2027 και αφετέρου, η χρήση βιώσιμων μεθόδων παραγωγής που ρίχνουν περισσότερο βάρος σε ανακυκλωμένα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρώτο από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη άνοιξη και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια E-GMP αρχιτεκτονική του group και θα παρέχει αυτονομία της τάξης των 480 χιλιομέτρων, με χρόνους φόρτισης που δεν θα υπερβαίνουν τα 20 λεπτά.

Το μοντέλο είναι γνωστό στο εσωτερικό της εταιρίας ως “CV” αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ούτε με ποιο όνομα θα λανσαριστεί στην αγορά, ούτε σε ποια κατηγορία θα λανσαριστεί. Θα είναι το πρώτο πάντως που θα φορέσει το νέο σήμα της Kia ενώ θα μας δείξει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί τα επόμενα χρόνια η σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Σε κάθε περίπτωση και ενώ η φίρμα αρνείται να ονοματίσει τα μοντέλα της σε αυτό το σημείο, περιμένουμε ένα “διασκεδαστικό και πρακτικό MPV”, ένα “πανίσχυρο και δυναμικό crossover”, ένα “δυνατό και τολμηρό SUV”, ένα “μακρύ και κομψό sedan” και ένα μοντέλο με πιο σπορ χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων. Οπότε τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Kia περιλαμβάνουν κάτι για τον καθένα. Ακόμα και για τις επιχειρήσεις αφού ανάμεσα στις μελλοντικές παρουσιάσεις υπάρχουν αυτοκίνητα που απευθύνονται σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των logistics.

Όλα αυτά, ώστε να πετύχει τον στόχο ενός μεριδίου της τάξης του 6,6% στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πωλήσεις που θα φτάσουν τα 500.000 οχήματα μέχρι το 2026. Φιλόδοξοι στόχοι αλλά η Kia πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει μία ολοκληρωμένη και ελκυστική γκάμα.

The post Επτά νέα ηλεκτρικά θα λανσάρει η Kia μέχρι το 2027. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηλεκτρικό Jeep Wrangler. Το επόμενο λογικό βήμα.

cars

Η Lamborghini γυρνά την πλάτη στις εκθέσεις!

cars

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Toyota. Aκόμη μία πρωτιά στη χώρα μας

cars

Η Subaru φέρνει την Wilderness υπομάρκα της στο προσκήνιο.

cars

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Στον αστερισμό του Ράλι Ντακάρ 2024 – Τελική δοκιμή για το Audi RSQ e-tron

cars

Η Mercedes-AMG One ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή!

cars

Το κορυφαίο Toyota μήπως δεν θα έχει πόρτες;

cars