CARSNEWS
MARKET

Εργοστασιακό infotainment για τις παλιότερες Porsche

Σχεδόν όλοι ζητούν οθόνες και high tech συστήματα πολυμέσων από τα καινούργια αυτοκίνητα. Πολλοί το κάνουν και από τα παλιότερα, ωθώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες στα ανάλογα μέτρα. Η Porsche, για παράδειγμα, εξέλιξε infotainment για τις 911, Cayman, Boxster και Cayenne που αριθμούν κοντά στα 20 χρόνια ζωής!

Το Porsche Classic Communication Management και Plus είναι ένα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων, που ενσωματώνει όλα τα φετίχ των γκατζετάκηδων: οθόνη αφής, Apple CarPlay, Android Auto και εξαιρετικά γραφικά, που φέρνουν την πρώτη γενιά Cayenne και Cayman, τη δεύτερη Boxster και την έκτη 911 στο 2023. Οι Cayenne MK1 (χρονολογίας 2003-2008), Boxster/Cayman 987 (2005-2008) και η 997 (επίσης 2005-2008) αποκτούν ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων, που παίρνει θέση ακριβώς εκεί που συναντούσαμε το εργοστασιακό navigation.

Το κέντρο του ταμπλό επιτρέπει τη χρήση οθόνης 7 ιντσών, η οποία κουμπώνει «γάντι» και αναβαθμίζει αισθητά τόσο το διάκοσμο, όσο και τις παρεχόμενες δυνατότητες στον οδηγό. Το ράδιο DAB , όπως και οι προαναφερθείσες λειτουργίες συνδεσιμότητας, είναι στάνταρ. Το παραδοσιακό Bluetooth δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, ούτε φυσικά η θύρα USB. Τα γραφικά του συστήματος πλοήγησης είναι τρισδιάστατα, ενώ υπάρχουν ειδικές απεικονίσεις του trip computer σχετικά με τις πληροφορίες οδήγησης (κατανάλωση κλπ). Οι Boxster/Cayman και 911 διαθέτουν επίσης λειτουργίες μνήμης, που αποθηκεύουν τις επιλεγμένες ρυθμίσεις για τον κλιματισμό, τα φώτα, τους υαλοκαθαριστήρες και το κεντρικό κλείδωμα.

Το PCCM Plus δεν είναι όσο ακριβό θα περίμενε κάποιος, καθώς η βασική τιμή στη Γερμανία ορίζεται στις 1.520,37 ευρώ. Ο αστερίσκος εντοπίζεται στο γεγονός πως για τους χάρτες του navigation, θα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον (δεν αναφέρεται κόστος).

Related Articles

Τα οφέλη της LED τεχνολογίας στα φώτα του αυτοκινήτου

cars

Πώς ξεκολλάμε πανεύκολα τα παλιά αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας

cars

«Πραγματική γενοκτονία τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα, 120.000 νεκροί σε 50 χρόνια»

cars

Seat Go: Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

cars

Η Volkswagen πρώτη στην Ευρώπη το 2019

cars

Τι είναι η ελεγχόμενη είσοδος στις πόλεις και πού εφαρμόζεται

cars

Το «όραμα» της Seat για την ηλεκτρική κινητικότητα

cars

Οδηγούμε το Hyundai i20 1.0 T-GDi 100 PS DCT

cars

H Honda κλείνει εργοστάσιο στην Αγγλία και «κόβει» 3.500 θέσεις εργασίας

cars